` RECEPT: Maak een heerlijke appel spelt pannenkoek - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Maak een heerlijke appel spelt pannenkoek

Deze week een super easy recept! Appelrasp met ei en speltmeel maken samen een heerlijke appel speltpannenkoek. Ideaal als ontbijt, maar ook heerlijk als lunch en superhandig om mee te nemen voor onderweg. Ook kids maak je hier heel blij mee! Ga jij hem ook maken?

Ingrediënten voor 1 pannenkoek:

  • 1 appel (geen hele sappige);
  • 30 gr speltmeel;
  • 1 ei;
  • ½ tl kaneel;
  • Kokosolie om in te bakken;
  • Toppings zoals honing of ahornsiroop.

Hoe te maken:

Was de appel, snij in vieren, verwijder het klokhuis en rasp de appel fijn. Meng de appelrasp met de speltmeel, ei en kaneel in een kommetje. Als er toch veel sap uit de appel komt kun je er extra speltmeel aan toevoegen (5 á 10 gram). Warm een beetje kokosolie op in een pan. Voeg als de kokosolie gesmolten en warm is het “beslag” toe. Verdeel gelijkmatig over de pan met een vork. Zorg dat het één geheel blijft.

Draai het gas naar half of zet de stand lager. Bak voor ongeveer drie minuutjes (of tot dat de pannenkoek bruin wordt) en draai de pannenkoek dan om. Nogmaals drie minuutjes en klaar is je appelspeltpannenkoek. Garneer met de honing of ahornsiroop en eventueel met nog een beetje kaneel.

Geniet ervan!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .