Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Makkelijke granola

Wat ik echt heerlijk vind bij mijn ontbijt of lunch is granola. Voeg het toe in je havermout, yoghurt of smoothie bowl en geniet van een lekkere crunch én vele gezondheidsvoordelen! Ik deel graag een makkelijk granola recept met jullie wat echt zo gemaakt is.

Haver = superfood

Granola bevat havervlokken wat ontzettend veel proteïne bevat, mineralen en anti-oxidanten. Daarnaast helpt het je bloedsuikerspiegel in balans te houden en is helpt het bij het afvallen. Haver bevat ook veel vezels wat weer voor een goede spijsvertering zorgt! Als ik een kommetje havermout op heb dan zit ik voor de komende drie uur goed vol. Het zorgt er dus ook voor dat je geen trek krijgt in ongezonde tussendoortjes omdat je langer verzadigd bent. Bovendien geeft het je een goede kickstart van de dag als we het hebben over de energie die havermout je kan geven!

Het makkelijke granola recept (1 grote pot)

Ingrediënten:

 • 3 koppen havervlokken
 • 1/2 kop amandelen
 • 1/2 kop pecannoten
 • 1 tl kaneel
 • 1/2 kop pompoenpitten
 • Snufje zout
 • 1 tl vanille extract
 • 100 ml (plantaardige) melk
 • 100 ml maple syrup
 • 3 el kokosolie

Bereidingswijze:

 • Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
 • Snijd de amandelen en pecannoten in grove stukken. Pak een grote kom en voeg hier de havervlokken, amandelen, pecannoten, kaneel, pompoenpitten en zout toe. Roer dit door elkaar.
 • In een apart kommetje meng je de melk, vanille, maple syrup en kokosolie. Roer dit goed door tot de kokosolie helemaal vermengd is met de rest van de ingrediënten.
 • Giet het vloeibare gedeelte bij het droge. Roer goed door. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en verspreid hier je granola over. Laat het 30 minuten in de oven staan. Na 15 minuten check je of het goed gaat en hussel je de granola door.
 • Haal je granola na 30 minuten uit de oven en laat even afkoelen. Je kunt er nu ook gedroogde abrikozen, rozijnen of stukjes chocolade bij toevoegen als je dat wilt. Bewaar de granola afgesloten in een grote pot. En nu kun je natuurlijk niet meer wachten tot je volgende maaltijd met granola!

Eet smakelijk!

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .