` RECEPT: Mascarpone-vijgentaart met verse vijgen en hoemoes - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Mascarpone-vijgentaart met verse vijgen en hoemoes

Wij houden wel van een heerlijke taart en deze is wel heel erg lekker en wilden wij jullie niet onthouden. Ondanks dat we thuis zitten, is het belangrijk om de dingen doen waar jij blij van wordt. Ik wordt zelf heel blij van bakken en ik hoop dat jullie dit ook zo ervaren. Bak jij deze prachtige taart met mij mee? Lees verder en maak hem ook!

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 2 el ijskoud water
  • 125 g extra vierge olijfolie
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g amandelmeel
  • 50 g fijne kristalsuiker
    1 citroen, de rasp
    ½ tl zout

Voor de vulling

Ter garnering

  • 25 g pistachenoten
  • 5 verse vijgen

Bereidingswijze

  1. Meng de olijfolie en het ijswater door elkaar in een maatbeker.
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel en het amandelmeel boven een kom en voeg hier de fijne kristalsuiker, de citroenrasp en het zout aan toe. Roer het geheel door elkaar en voeg langzaam het olijfolie-watermengsel toe aan de kom, roer het geheel rustig door met een spatel en kneed het vervolgens met je handen totdat er een deeg ontstaat.
  3. Rol het deeg uit, bedek een taartvorm met uitneembare bodem met het deeg en druk het deeg tegen de zijkanten aan met de achterkant van een lepel zodat er een rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg, bedek de taartvorm met plasticfolie of een theedoek en plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200 ° Haal de taartbodem uit de koelkast, verwijder het plasticfolie en bedek het taartdeeg met bakpapier, verdeel hier bakbonen over en bak de bodem 15 minuten blind in de voorverwarmde oven. Verwijder vervolgens de bakbonen en het bakpapier en bak de bodem nog 10 minuten in de oven totdat deze aan de randen mooi bruin kleurt. Laat de bodem minimaal 20 minuten afkoelen buiten de koelkast.
  5. Maak ondertussen de vulling door de mascarpone, Maza Hoemoes Vijg & Cranberry, het vanille-extract en de honing te mengen in een kom en goed door elkaar te roeren. Schep het mengsel in de afgekoelde taartbodem en strijk glad met een spatel.
  6. Snijd de verse vijgen in partjes of plakjes, hak de pistachenoten fijn en garneer de taart met de vijgen en pistachenoten.
Ga de keuken in, lekker bakken in lockdown! #staypositive

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment