Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Mugcake met pindakaas

Ik krijg regelmaat de vraag; moet je wel eten bereiden in de magnetron? Ik ben natuurlijk geen onderzoeker of wetenschapper, maar ik geloof zelf dat afwisseling en balans het belangrijkste is. Eet niet elke dag hetzelfde en neem alles met mate. Daarom neem ik ook niet iedere dag een mugcake, maar op een koude zondagmorgen is dit voor mij een genietmomentje. Genieten moet je van het leven, dus probeer het gewoon eens uit.


Mugcake met pindakaas
Voor 1 persoon

Ingrediënten:

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 40 g havermout
  • 1 tl pindakaas
  • evt. ½ tl kokosrasp

Benodigdheden:
Mok
Magnetron

Bereidingswijze:

  • Prak de banaan fijn. Roer de havermout door de banaan en voeg het ei toe. Meng dit goed.
  • Schep 1 tl pindakaas door het mengsel. Onder andere mister kitchens heeft verschillende smaken pindakaas. De variant sinaasappel en rozijn is lekker zoet en past goed bij dit ontbijtgerecht. Heb je liever gewone pindakaas, voeg dan een ½ tl kokosrasp toe.
  • Plaats de mok in de magnetron en laat deze garen in 3 minuten. De mugcake is goed, als deze aan de bovenkant niet meer nat is. Eventueel kun je de mugcake ook garen in de oven, ongeveer 20 minuten op 200 graden.
  • Plaats de mug omgekeerd op een bord of eet deze uit de mug. Bestrooi met wat nootjes of kokosrasp en serveer ernaast wat yoghurt. Pas op met de mug uit de magnetron halen, want deze wordt warm.

Eet smakelijk!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .