Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Nasi Goreng ZONDER pakjes

Nasi, ik weet zeker dat ook jij dit wel eens hebt gegeten of misschien wel super lekker kunt klaarmaken. Wat misschien wel leuk is om te weten is dat nasi eigenlijk alleen gekookte rijst betekent. Goreng betekent gebakken. Oftewel, gebakken rijst. In Indonesië wordt Nasi Goreng gezien als nationaal gerecht. Er zijn allerlei verschillende varianten te maken op de Nasi Goreng, maar ik wil jullie graag een veel voorkomende en super snelle variant laten zien. Ik gebruik hiervoor geen zakjes/pakjes of voorverpakte boemboes, maar verse kruiden. Honger gekregen? Lees dan snel verder!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr langkorrelrijst (Ik gebruik de pandan rijst van Lassie. Hieraan zit een heerlijke smaak)
  • 1,5 el zonnebloemolie
  • 200 gr kipfilet in reepjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 5 knoflookteentjes fijngehakt
  • ¼ tl trassi ( te koop in blokjes bij de toko. Hoe meer trassi je gebruikt hoe sterker de smaak)
  • 4 tl sambal oelek (hou je niet van te pittig eten dan kan je gerust minder gebruiken)
  • 2 tl ketoembar
  • 1 tl djinten
  • 1 tl laos
  • 2 tl koenjit (kurkuma)
  • 2 plakken ham van 100 gr in blokjes (je kunt ook hamblokjes kopen)
  • 3 el ketpap manis

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen en haal de korrels met een vork goed uit elkaar.
  • Verhit 1.5 el olie in een wok en roerbak de kip lichtbruin. Schep vervolgens de kip uit de pan. Roerbak de ui, knoflook en trassi 2 minuten in hetzelfde bakvet. roer de sambal, ketoembar, djinten, laos, koenjit, kip, ham en rijst erdoor.
  • Roerbak het hele geheel 10 minuten en roer ook de ketjap erdoor. Laat het gerecht daarna nog 5 minuten doorwarmen.
  • Mocht je geen vlees eten dat zijn de kip en ham makkelijk te vervangen door bijvoorbeeld garnaaltjes of tempeh. Ook zou je eventueel nog een omelet kunnen maken van 4 eieren die je oprolt en in reepjes snijdt. Deze leg je over de Nasi Goreng of schep je er doorheen.
  • Veel mensen zijn gewend om groentepakketten toe te voegen aan de Nasi Goreng, maar dit is eigenlijk niet heel gebruikelijk. De groente die eet je er los bij. er wordt vaak gekozen voor tomaten, komkommers, maar bijvoorbeeld ook voor Sajoer Lodeh of Gado Gado. Deze bijgerechten maken het helemaal af. Ik maak mijn heerlijke bordje af met kleurrijke kroepoek palembang, mijn all time favorite!

Hebben jullie een favoriet Indisch gerecht? En wat welk gerecht zou je graag nog eens willen terugzien op Boost your Health? Laat het hieronder achter in een reactie en misschien staat het recept binnenkort wel online!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .