Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Overnight oats met kwark

Mijn ontbijtjes zijn meestal op basis van kwark of havermout, maar deze twee producten kan je natuurlijk ook prima combineren. Dit keer maakte ik overnight oats op basis van kwark. Overnight oats, de naam zegt het eigenlijk al, havermout die al een nachtje heeft kunnen weken. Vooral voor mensen met gevoelige darmen is het goed om de havermout een nachtje te laten weken. De havermout kan dan makkelijker opgenomen en verteerd worden.

Ingrediënten:

            – 40 gram havermout

            – 250 gram magere kwark (of yoghurt)

            – toppings naar keus

 

Wat te doen:

Schep de kwark in een schaaltje en voeg de havermout hier vervolgens aan toe. Meng de twee producten goed door elkaar en doet het mengsel in een afgesloten bakje in de koelkast. Laat dit een nachtje zo staan.
De volgende ochtend roer je het nog eens goed door en top je het met je favoriete toppings. Ik koos er dit keer voor om hem te toppen met gebakken banaan en kaneel. Je kan natuurlijk ook kiezen voor noten, pitten, zaden en fruit. Ben je een zoetekauw? Voeg dan een klein beetje honing toe.

Het voordeel van overnight oats is dat je er in de ochtend vrij weinig aan hoeft te doen. Je pakt het bakje uit de koeling, gooit er wat toppings over en voilà, het ontbijt is klaar. Ook makkelijk om mee te nemen naar je werk, wanneer je in de ochtend weinig tijd hebt.

Wat is jouw favoriete ontbijt? Deel het met ons hieronder!

Heey daar, wat leuk dat je mijn blog leest. Ik ben Sharon, ik ben 23 jaar en woonachtig in Amsterdam. In het dagelijks leven ben ik de juf van de kinderen uit groep 4 op een basisschool in Amsterdam Zuidoost. Ik houd ervan om met kinderen te werken, ze zijn zo eerlijk en geven je zo veel energie. Naast het lesgeven, volg ik de studie voeding en diëtetiek. In mijn vrije tijd kan je me vaak vinden in de sportschool, bij mijn vriend en/of vriendinnen. Naast mijn passie voor een gezonde lifestyle, heb ik ook een passie voor reizen. Ik schrijf over voeding, sport, reizen, persoonlijke onderwerpen en de theorie achter een gezonde levensstijl. Neem gerust een kijkje! Liefs Sher.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .