Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Peanut Butter Style Granola

Gek op pindakaas en granola? Dan is deze versie van granola de ideale combinatie voor jou! Super lekker door je yoghurt, havermout, smoothie bowl of zelfs als snack. Eigenlijk koop ik nooit granola in de supermarkt, maar maak ik het altijd zelf. Niet heel moeilijk en natuurlijk veel gezonder!

Granola Peanut Butter Style (1 grote pot vol)

Ingredienten:
3 koppen havermout

1/2 kop pompoenpitten
1/2 kop grof gesneden amandelen
1/2 kop grof gesneden pecannoten
1/2 tl kaneel
snufje zout
1/2 tl vanille extract
100 ml plantaardige melk
100 ml maple syrup
1/2 pindakaas

Eventuele extra’s (toevoegen tijdens het afkoelen): 
Rozijnen
Cranberry’s
Stukjes pure chocola

Bereidingswijze:
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de noten grof en meng deze met alle andere droge ingrediënten in een grote kom. In een kleinere kom meng je de vloeibare ingrediënten. Meng de plantaardige melk met de vanille extract, maple syrup en pindakaas. Zodra je dit goed door elkaar hebt gemixt giet je het vloeibare deel door het droge deel. Roer dit goed samen zodat de droge ingrediënten het vocht heeft geabsorbeerd. Als het mengsel wat vochtiger is geworden kneed je het nog even goed door met je handen. Vervolgens kun je de granola op de ovenplaat gelijkmatig verspreiden. Zet het voor 30-35 minuten in de oven. Let op dat je de granola na 15 minuutjes even wat door husselt, zodat het aan beide kanten krokant wordt en op deze manier voorkom je ook dat het niet aan één kant verband. Na ongeveer 30 minuten haal je het uit de oven. Je kunt vanaf dit moment wat extra gedroogd fruit door de granola mengen, zoals rozijnen en cranberry’s, maar stukjes pure chocola doet het ook erg goed met dit recept! Als je de chocola erdoorheen wilt kun je dit beter na het afkoelen erbij doen omdat het anders smelt door de nog warme granola. Laat het 15 minuten afkoelen en gooi het in een grote afgesloten mason jar. Meng het door je havermout, yoghurt, smoothie bowl of eet het als snack!

Eet smakelijk!

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .