Member login

Username
Password

» Lost your Password?



Plaattaart

RECEPT: Plaattaart met asperges en zalm

Met deze plaattaart het je in no time een lekkere maaltijd op tafel staan om in het lente zonnetje op te eten. Recepten die weinig moeite kosten maar wel een groot WOW effect hebben, ik hou ervan! Deze plaattaart met zalm en asperge is hier een goed voorbeeld van, veel groenten en lekker smaken samen. Gegarandeerd een succes en heerlijke met een glas witte wijn of spa rood met een schijfje citroen!

Wat heb je nodig?

  • 1 rol verse bladerdeeg
  • 200 gram crème fraiche
  • 1 teen knoflook
  • 1 bakje groene asperges
  • handjevol cherry tomaten
  • 1 rode paprika
  • 100 gram gerookte zalm
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • dille, zout, verse peper en chilivlokken

Aan de slag:

  1. Haal de bladerdeeg uit de koeling en laat deze ongeveer 10 minuten op temperatuur komen. Als je dit niet doet kun je hem slecht afrollen en scheurt de bladerdeeg.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snij terwijl je wacht alvast de paprika in dunne reepjes, halveer de cherry tomaten en snij de onderkant van de asperges.
  4. Open de crème fraiche en doe in de verpakking wat verse peper, zout en een geperst knoflook teentje. Roer dit goed door.
  5. Leg de bladerdeeg op je bakplaat en verdeel de crème fraiche erover, hou een randje van 1 cm ongeveer vrij aan de zijkanten. Ik heb voor dit recept ongeveer 3/4 van de crème fraiche gebruikt, meer of minder kan altijd natuurlijk.
  6. Beleg de plaattaart met de paprika, asperges, tomaatjes en bestrooi met dille.
  7. Scheur de gerookte zalm in stukjes en verdeel over de plaattaart. Voeg eventueel nog wat zout en verse peper toe, dit strooi je over het hele geheel. Maar let op, dit kan ook nog op je bord!
  8. Bak de plaattaart af in ongeveer 15-20 minuten en kijk af en toe of hij niet te bruin wordt aan de zijkanten.
  9. Haal de taart uit de oven en strooi er de chilivlokken over en rasp er wat verse Parmezaanse kaas over.

Heerlijk met een frisse salade en de leftovers kunnen mee als lunch! Eet smakelijk!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .