` RECEPT: Plantaardige quarantaine muffins - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Plantaardige quarantaine muffins

Wat lekkers bij de thee of koffie is zo Nederlands! Maar ik hou van die traditie, en ook al ben ik alleen, mijn koffiemoment is altijd gezellig. Het is makkelijk om dat lekkers uit de supermarkt te halen, maar het is natuurlijk veel lekker om zelf te maken. Heb je geen boter, melk, of eieren in huis? maar zoals ik wel plantaardige producten dan is dat geen probleem! Ook dan kan je in een handomdraai heerlijke muffins bakken. Hoe? Ik vertel het je!

Het recept wat ik jullie ga geven in een richtlijn. Toevallig had ik deze producten in huis. Heb je andere plantaardige yoghurt in huis, en gebruik je andere plantaardige melk (of misschien wel gewone melk), dan is dat ook helemaal ok!

Voor 12 muffins heb je het volgende nodig:

 • 300 gram bloem
 • 150 gram suiker
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • ½ theelepel zout
 • 120 ml plantaardige yoghurt (ik gebruikte Activa haveryoghurt)
 • 120 ml plantaardige melk (ik gebruikte Alpro kokosmelk)
 • 120 ml zonnebloemolie (koolzaadolie of milde olijfolie is ook geschikt)
 • 180 gr diepvries bessen (ik gebruikte blauwe bessen en frambozen)
 • 20 gram kokosrasp (niet verplicht maar wel lekker)

Bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng vervolgens in een kom de bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en zout goed door elkaar. Maak in het midden een kuiltje en giet daarin de yoghurt, melk en de olie.
 • Roer even goed maar kort door zodat alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn en er een deegachtig beslag ontstaat. Schep nu het bevroren fruit en de kokosrasp erdoorheen.
 • Gebruik je niet net zoals ik muffinvormpjes, vet dan het bakblik met de muffinvormpjes in met een beetje olie, zodat de muffins er niet in gaan plakken. De muffins gaan nu voor 35 minuten de oven in. Ze zijn klaar als er een goudbruin korstje op de bovenkant is ontstaan.
Eet smakelijk!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment