Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Plantaardige wafels met warme bosvruchten en knapperige perzikstukjes van NADA

Mmm, ontbijten met wafels met fruit, dat is toch pure verwennerij.. Dat verdien je nou eenmaal af en toe! Wees gerust: met dit recept verdien je dat zelfs vaker dan af en toe. Natuurlijk bevatten ook deze wafels vetten & suikers, maar ze zijn al een aardig tikkie gezonder dan de meeste wafels en in combinatie met de warme bosvruchten en knapperige perzikstukjes een ware luxe voor je smaakpapillen én je immuunsysteem.

Ingrediënten voor 8 wafels

  • 250 gram tarwebloem
  • 300 ml ongezoete sojamelk
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 3 eetlepels neutrale olie (zoals kokosolie of koolzaadolie)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel appelazijn
  • Snuf zout
  • 1 theelepel vanille

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten in een kom goed door elkaar.
  • Zelf gebruik ik een siliconen wafelvorm voor in de oven: verwarm de oven voor op 200 graden, vul de wafelvormen met het beslag en zet ze 10 minuten in de oven, haal ze uit de vorm en plaats op een rooster en zet nog eens 10 minuten in de oven. Als je een wafelijzer gebruikt schenk je uiteraard het beslag in je ingevette wafelijzer en bak je zo de wafels.
  • Laat de wafels afkoelen en bewaar in een luchtdichte doos.

Voor dit heerlijke ontbijtje heb je verder nodig:

Verwarm de bosvruchten heel kort in een klein pannetje op het vuur zodat het sap eruit komt en ze warm zijn. Leg een wafel op een bord, giet er de bosvruchten overheen, bestrooi met stukjes NADA Peach en schenk er eventueel een scheutje (suikervrije) siroop overheen.

Geniet van je luxe verwenontbijtje!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .