Rode kool, persoonlijk vind ik het een absolute wintergroente. Ik probeer mij te bedenken wanneer ik het überhaupt in de zomer eet; mijn conclusie is nooit. In de winter eet ik het lekker met hachee, heerlijke comfortfood. Maar rode kool is mega veelzijdig. Veelzijdiger dan je wellicht denkt. Ik werd dan ook uitgedaagd door HAK om een poké bowl te maken. De rode kool, die groen wordt geteeld met respect voor de aarde waarop ze groeit, heeft natuurlijk de hoofdrol. Heb jij al honger gekregen?

Voordat ik aan de slag kon met het maken van de poké bowl heb ik eerst even moeten kijken wat het precies is. Want ondanks dat je er best veel over hoort had ik er zelf nog nooit eentje gegeten, laat staan gemaakt. Eigenlijk is een poké bowl een grote salade met verschillende groenten (soms wat fruit), witte rijst en vaak met zalm erbij. Super lekker natuurlijk, en volgens mij ook heel makkelijk te maken. Toch wilde ik het voor mezelf wat meer winters maken en dus in plaats van alles koud te eten (wat ook met rode kool prima kan) een aantal warme ingrediënten toevoegen.

Ik koos om het zure van de rode kool te combineren met het zoute van de Halloumi. En daarbij ook wat zoete smaken toe te voegen. De poké bowl moest wel in balans blijven. Dit waren mijn ingrediënten:

  • Rode kool;
  • Halloumi;
  • Komkommer;
  • Geraspte worteltjes;
  • Quinoa;
  • Mango;
  • Avocado.

Natuurlijk was het even afwachten of de smaken goed bij elkaar zouden passen maar ik was oprecht blij verrast. Zelf heb ik ervoor gekozen geen dressing te maken om over de salade heen te doen, maar dit is natuurlijk je eigen keuze om dit wel of niet te doen.

Ondanks dat ik deze avond heel erg lekker heb gegeten en best trots was op mijn gecreëerde poké bowl, denk ik toch dat mijn voorkeur voor rode kool toch uitgaat in een gerecht met aardappelpuree en een bal gehakt.

Wat voor poké bowl zou jij maken met rode kool? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie suggesties! Laat het hieronder achter in een reactie.
Deel deze post!