` RECEPT: Pompoensoep - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?



Pompoensoep

RECEPT: Pompoensoep

Als je het jezelf makkelijk wilt maken kun je de pompoenblokjes kant en klaar kopen. Maar ik heb ook een goede tip: steek met een mes enkele gaatjes in de pompoen en leg hem in de magnetron voor ongeveer 1,5e minuut (pas op: heet). Daarna is de pompoen een stuk makkelijker in stukken te snijden. Door het toevoegen van een zoete aardappel wordt de soep uiteraard iets zoeter maar daarnaast wordt de soep door het zetmeel ook gebonden. 

Ingrediënten:

  • 1 pompoen
  • 1 zoete aardappel
  • 2 uien
  • Stukje verse gember ongeveer 2cm
  • Paprikapoeder

 

Hoe te maken:

  • Was de pompoen goed af. De schil gaat namelijk gewoon mee in de soep.
  • Snijd de pompoen in vieren en verwijder de zaden en draden. Snij vervolgens de pompoen in kleinere stukken.
  • Schil de zoete aardappel en snijd ook deze in stukjes.
  • Snipper de uien en fruit deze in een scheut olijfolie aan in een grote pan.
  • Voeg de pompoenstukjes en zoete aardappel toe en bak nog even mee aan. Voeg het stukje gember toe (geschild en in kleine stukjes).
  • Voeg 1,5e liter water toe en breng de soep aan de kook voor ongeveer 20 minuten.
  • Als de pompoen en zoete aardappel zacht zijn kun je de soep pureren. De kooktijd is afhankelijk van hoe groot de stukken nog zijn. Als je er makkelijk met een mes in kan steken kun je het ook goed pureren.
  • Breng op smaak met paprikapoeder en zout en warm nog even goed door.

Eet smakelijk!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .