Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Portobello miso burger met guacamole

Zin in een goede burger van de barbecue? Portobello’s lenen zich ook heel goed voor een plantaardige burger. Beleg de hamburgerbroodjes met tomaat, kiemen, sla, guacamole en een gegrilde portobello, zo kan het ook! De portobello’s zijn ook nog eens eiwitrijk. Win win!

Ingrediënten:

Voor de burger
  • 2 portobello’s
  • 2 burger broodjes
Voor de marinade
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el miso
Voor de guacamole
  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
Extra toppings
  • plantaardige mayonaise
  • krulsla
  • 1 tomaat, in plakjes
  • kiemen

Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en smeer de portobello’s hiermee in. Zet apart.
  2. Snijd en pel de avocado, prak fijn en meng met de overige ingrediënten voor de guacamole.
  3. Leg de portobello’s op de barbecue en grill deze voor 5-8 minuten aan beide kanten. Halveer de broodjes en leg deze tijdens de laatste twee minuten op de barbecue zodat ze knapperig worden.
  4. Bouw de burger zoals jij dat lekker vindt. Wij gingen voor (van onder naar boven): een beetje mayonaise, krulsla, wat plakjes tomaat, de gegrilde portobello, guacamole en paarse kiemen.
Plantaardig barbecueën met portobello’s, zo kan het ook! Op zoek naar nog meer plantaardige recepten of producten? Kijk dan op zokanhetook.nu voor meer inspiratie.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .