Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Pumpkin chocolate brownies

Het is herfst en dat betekent vrolijke geel en rood gekleurde blaadjes. Ook is het de tijd van knusse avonden op de bank met een kop chocolademelk. En wat dacht je van een overload aan pompoenen in deze tijd van het jaar! Herfst is hét pompoenseizoen en daar horen lekkere pompoenrecepten bij, zoals een pompoen chocolade brownie!

Gezondheidsvoordelen

Je kunt ontzettend veel recepten maken met pompoen. Daarnaast zorgt deze oranje kanjer voor een sterk immuunsysteem en dat hebben we wel nodig tijdens de koude herfstdagen! Pompoen bevat namelijk veel antioxidanten, vitamine A, C en E. Verder kan pompoen mogelijk verschillende kankerziektes voorkomen en is het een natuurlijke ontstekingsremmer.

Pumpkin chocolate brownies (12 stuks)

Brownie:
  • 1 kop speltmeel
  • 1 kop amandelmeel
  • 3 el kokosbloesemsuiker
  • 4 el cacaopoeder
  • 2 el cacaonibs
  • ½ kop pecannoten
  • ½ reep pure chocolade
  • 1 tl maizena
  • Snufje zout
  • ½ kop (soja)melk
  • 3 el kokosolie
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl apple cider vinegar

 

Pompoen laag:
  • 1 kop gekookte en gepureerde pompoen
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 kop dadels
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 el maple syrup
  • Snufje nootmuskaat (optioneel)
  • Snufje kardemom (optioneel)

 

Bereidingswijze:
  • Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden. Verder snijd je alvast de pompoen in stukjes en kook je dit tien minuutjes op een middelhoog vuurtje.
  • Roer ondertussen de droge ingrediënten voor de browniedeeg door elkaar. Nadat je dit goed doorgeroerd hebt haal je de pompoen van het vuur en laat je dit even afkoelen.
  • Voor de pompoenlaag meng je de gekookte pompoen in een keukenblender. De kokosbloesemsuiker, dadels, vanille extract, maple syrup en overige specerijen gooi je er ook bij. Soms is het even nodig om te stoppen met blenden omdat de pompoen aan de zijkant van de blender blijft hangen. Schep dit weer bij je beslag en blend het voor ongeveer 10 minuten door totdat het een glas beslag vormt.
  • In een bakvorm leg je eerst een vel bakpapier. Hierop verspreid je de brownie deeg. Laat dit voor 25 minuten in de oven bakken. Hierna kun je je brownie even laten afkoelen en de pompoenlaag eroverheen gieten. Rasp er eventueel nog wat pure chocolade overheen en je bent klaar! Ik bewaar mijn brownie in de vriezer als ik het binnen twee dagen niet op heb. Zo kan ik er langer mee doen!
Eet smakelijk!

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .