Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Puur natuurlijk roomijs!

Hittegolf in aantocht: kom maar op met die verfrissende ijsjes! Gelukkig kan dat héél gezond, ontzettend verfrissend en toch watertandend lekker..

In mijn diepvries liggen in de zomer (of eigenlijk stiekem altijd, want ijs kan áltijd) standaard een aantal bananen. Gewoon hoppa, vanaf de fruitmand zodra de banaan een beetje zacht begint te worden, zo in de diepvries. Daar kan ik op dit soort hete momenten namelijk heerlijke ijsjes mee maken!

Ingrediënten voor 1 schaaltje ijs

  • 1 bevroren banaan
  • Flinke scheut (ongezoete) amandelmelk
  • Bevroren fruit naar keuze, zoals frambozen, kersen, aardbeien, blauwe bessen, ananas, mango, etc. Diverse supermarkten verkopen deze in handige kleine doosjes die je altijd op voorraad in je diepvries kunt hebben.

Bereidingswijze

Laat de banaan een heel klein beetje opwarmen of doe deze 5 seconden in de magnetron: zo kun je de banaan gemakkelijk schillen en is hij al een beetje minder hard bevroren (lief voor je blender). Doe de banaan in stukjes in de blender, voeg het andere bevroren fruit toe en vul aan met amandelmelk totdat al het fruit in de melk staat. Zet de blender aan en zie hoe een heerlijk romig ijsje ontstaat!

Schep het ijs in een schaaltje en geniet er voorzichtig van, want het is uiteraard echt koud!

Reken maar dat jij je helemaal opgefrist voelt na zo’n heerlijk ijsje. Hoewel dat met deze hittegolf niet van lange duur zal zijn, maar ach.. dan maak je toch gewoon een nieuw ijsje?

Comments: 1

  • reply
    30 juni 2015

    Haha, ik zeg ook altijd dat ‘afkoelen’ als ik het heb over iets uit de koelkast dat op temperatuur moet komen, ben blij dat ik niet de enige ben :p

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .