Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Quinoa Bircher Muesli

Dit keer een recept voor een heerlijk zomers ontbijtje boordevol goeds voor je body. Met ongeveer 350 calorieën kun je op dit eiwitbommetje een heule ochtend vooruit. I dare the people die zeggen dat ze niet weten wat ze met quinoa moeten maken.

Hier nog even wat info over quinoa. Hoewel het op een graan lijkt, is het een zaad en familie van spinazie en de bietenfamilie. De plant komt van nature voor in Zuid-Amerika en zit vol eiwit, vitaminen en mineralen. Het maakt qua smaak of voedingswaarden niet uit of je voor gele, rode of zwarte quinoa kiest.

Quinoa bevat alle negen essentiële aminozuren wat vrij uniek is voor een voedingsmiddel. Een mooie aanvulling dus als je minder tot geen vlees eet. Ook handig om te weten is dat het glutenvrij is.

Dus, onder het mom van probeer eens wat anders, hier het recept!

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 125 gram blauwe bessen
  • 100 gram quinoa
  • 100 g sojayoghurt
  • 20 gram nootjes (pistache of amandel)
  • 1 sinaasappel
  • 1 tl (Ceylon) kaneel
  • 1 el kokosbloesemsuiker

Bereidingswijze

  1. Was de sinaasappel en de blauwe bessen
  2. Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem uit
  3. Kook de quinoa in 200 ml water plus het sinaasappelsap
  4. Breng de gekookte quinoa op smaak met kaneel en kokosbloesemsuiker
    4. Hak de nootjes fijn
    5. Doe de sojayoghurt in een bakje en voeg hier de quinoa, blauwe bessen en sinaasappelrasp aan toe. Mix ook de nootjes erdoor heen en houdt er een paar over voor garnering.
    6. Verdeel het in twee porties. Eet er eentje op en bewaar de andere portie in de koelkast voor morgen.

Je kunt de blauwe bessen ook vervangen door ander fruit, zoals bijvoorbeeld frambozen en mango.

Enjoy!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .