Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Quinoa salade met geroosterde tomaten en aubergine

Summer is here!  En dan eet ik het liefst goed gevulde maaltijdsalades zoals deze quinoa salade met geroosterde tomaten en aubergine. Deze salade is plantaardig en bovendien erg gezond. 

Geroosterde tomaten

Heerlijk en erg smaakvol! En niet te vergeten; heel makkelijk om te maken! Je hebt nauwelijks ingrediënten nodig. Je kan natuurlijk ook verse kruiden gebruiken maar ik heb de gedroogde versie gebruikt.  Geroosterde tomaten zijn fantastisch in pasta gerechten, op pizza’s in salades of zelfs in soepen. 

Quinoa

Ik vind quinoa echt een fantastisch product. Het is glutenvrij en bevat veel eiwitten.  Het is tevens één van de weinige plantaardige bronnen die alle negen essentiële aminozuren bevatten. Vezels kom je niet tekort met quinoa en is erg voedzaam.

Quinoa is ook heel makkelijk om te maken. Je gebruikt één deel quinoa op twee delen water.  Voor mij is het makkelijkst om de quinoa in een mok te doen en het dan te koken in twee mokken water. Voor het koken spoel ik de quinoa in een zeef goed met water af om alle vuil te verwijderen.  Je doet de quinoa en water in een pan en laat het water koken. Roer af en toe. Als het water kookt, zet je het vuur lager en doe je het deksel erop. Laat koken totdat de quinoa het water volledig heeft opgenomen en doe het vuur uit. Wist je trouwens dat quinoa 3x in omvang toeneemt wanneer je het kookt?

Benodigdheden Quinoa salade met geroosterde tomaten en aubergine

Geroosterde tomaten

 • 350 gr kleine (cherry) tomaten
 • 1 tl gedroogde basilicum
 • 1 tl gedroogde oregano
 • 1 tl gedroogde tijm
 • 1/2 tl knoflookpoeder
 • 2 el olijfolie
 • zout en peper

Rest van de salade

 • 1 aubergine (gesneden in schijven)
 • 1 kop quinoa (gekookt)
 • 3 radijsjes
 • handjevol rucola
 • 1 rode ui ringen
 • kiemgroente (Mix van AH)

Bereiding

 1. Kook de quinoa volgens (bovenstaande) instructies eerst. 
 2. Verwarm de oven voor op 200 ℃
 3. Meng alle ingrediënten voor de geroosterde tomaten in een grote kom. Mix dit goed met de  tomaten. 
 4. Doe dan de tomaten in de oven voor ongeveer 30-35 minuten.
 5. Doe wat olie in een gril pan en bak de aubergine schijven aan beide kanten bruin. 
 6. Zodra de geroosterde tomaten gaar en de aubergine gebakken zijn, maak je de hele salade met de overige ingrediënten. 
 7. Voeg zout en peper naar smaak toe. 
Enjoy!

Hey, ik ben Juliette, moeder van drie jong volwassen meiden en Pilates trainer. Ik heb mijn Pilates mat training genoten in Engeland waar ik ook een aantal jaren een Pilates studio heb gehad. Sinds mijn terugkomst naar Nederland geef ik les op diverse sportscholen in groepsverband maar ook op individuele basis. Ik ben al ruim 20 jaar bezig met body, health & mind. Maar ik heb pas sinds kort besloten om dit met iedereen te gaan delen, omdat ik merkte dat er een behoefte aan was. Ik ben altijd gefascineerd geweest door het samenspel van lichaam en geest. Op mijn blog www.strongbody.nl komt dit alles samen. Hier vind je Pilates blogs inclusief online Pilates trainingen via mijn YouTube kanaal, heerlijke plantaardige gerechten, een stukje lifestyle en blogs over persoonlijke ontwikkeling een onderwerp wat mij uitermate boeit. In dat kader volg ik onder ander een opleiding tot life coach.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .