Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Roomkaas met kruidige tuinkers

Op zoek naar een heerlijk broodbeleg? Pak jij vaak in de supermarkt een bakje roomkaas om je wraps wat op te leuken? Stop daar maar mee, want je kunt dit super gemakkelijk zelf maken! Deze roomkaas met kruidige tuin&rucola cress is heerlijk en je weet precies wat erin gaat.

Ik ben altijd een grote fan van alles zelf maken. Zo weet je precies wat erin gaat en worden er geen onzin dingen toegevoegd. Deze roomkaas kun je prima op je brood smeren, bij de brunch serveren met gerookte zalm of je heerlijke wrap wat smeuïger mee maken. En het mooiste is, het is super easy te maken!

Let op! De kwark moet een nachtje (of 8 uur) uitlekken dus begin op tijd met het recept!

Wat heb je nodig?

Aan de slag:

  1. Neem een schone theedoek, een zeef en een grote bak. Leg de zeef in de bak en drapeer de theedoek erover. Schep de volle kwark in de theedoek en draai de bovenkant dicht.
  2. Laat de kwark 8 uur uitlekken zodat het vocht eruit gaat en je een lekker stevig mengsel overhoudt.
  3. Is de kwark goed uitgelekt? Neem de theedoek uit de zeef en doe de kwark in een bak waar je het mengsel in gaat maken.
  4. Knip ongeveer de helft van beide bakjes cress af. Voor dit recept knip ik ze af net onder de blaadjes en doe ze bij de kwark.
  5. Pel en pers de teen knoflook boven de kwark uit.
  6. Voeg flink wat verse peper en een beetje zout toe en meng de kwark met alle ingrediënten goed.
  7. Je kunt de roomkaas gelijk eten, maar even laten staan is vaak wat lekkerder. Zo kunnen alle smaken goed mengen.
  8. Proef de roomkaas en voeg waar nodig nog peper en zout toe of eventueel bijvoorbeeld wat citroenrasp voor een fris mengsel.
  9. De roomkaas kun je ongeveer 1 week goed afgesloten bewaren in de koelkast. Heerlijk als beleg op een cracker, op een bagel met zalm of op een heerlijke bietenwrap met kipfilet. Ik ben fan!

Eet smakelijk!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .