` RECEPT: Saté gehakt sperziebonen schotel - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Saté gehakt sperziebonen schotel

Vroeger maakte ik het avondeten vaker met behulp van pakjes en zakjes. Dit recept heb ik zelf ontwikkeld maar dan zonder een pakje of zakje van dat bekende merk 😉 En eigenlijk net zo snel klaar! Gebruik wel een pure 100% pindakaas, die kun je tegenwoordig overal kopen. Lekker met rijst of aardappelen.

Ingrediënten:

  • 500 gr rundergehakt
  • 500 gr sperziebonen
  • 1 ui
  • 4 el pure pindakaas
  • 2 el ketjap manis
  • 1 runderbouillonblokje
  • 250 ml water
  • Peper

 

Hoe te maken:

  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8-10 minuten voor.
  • Zet ook een pan water op voor de rijst of aardappels.
  • Rul het gehakt in een koekenpan zonder olie. Als het gehakt bijna gaar is giet je het vocht en vet af, dit wil je liever niet in je gerecht.
  • Snipper de uit fijn, schuif het gehakt een beetje naar de zijkant en fruit de ui in het midden van de koekenpan aan.
  • Verkruimel het runderbouillonblokje boven de pan en voeg het water, de ketjap manis en pindakaas toe.
  • Breng het geheel aan de kook zodat de saus in kan dikken.
  • Giet de sperziebonen af als deze gaar zijn en houd ze warm in de pan.
  • Breng de saus op smaak met peper. Zout is niet nodig omdat de ketjap vaak al zoutig genoeg is.
  • Voeg de sperziebonen toe aan het saté-gehakt mengsel en warm even mee op.
  • Serveer de rijst of aardappels met een paar scheppen sperziebonen met saté-gehakt-saus en eet smakelijk!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .