Member login

Username
Password

» Lost your Password?Wrap

RECEPT: Seamore wrap met paksoi en makreel

Altijd op zoek naar de perfecte wrap? Stop dan met zoeken; de Seamore wrap is mijn nieuwe favoriet. Voedzaam, smaakvol en de wrap heeft de perfecte bite. Benieuwd naar mijn ervaring en een wil je een lekker recept hiervoor? Lees dan mee!

Al tijdens ben ik in strijd met wraps. De naturel wraps vind ik namelijk veruit de lekkerste maar ik besef mij ook steeds dat er niet veel voedingsstoffen inzitten. En met een baan, gezin en een lijf waarbij ik echt moet opletten wat ik eet kies ik toch het liefst voor producten met veel voedingsstoffen en vezels zodat ik langer vol zit en in het weekend wat meer ruimte heb voor lekkere dingen.

De wraps bestaan voor 50% uit zeewier en hierdoor was ik zeer sceptisch. Want hoewel ik van groentes hou kan het soms in een product verwerkt iets te veel overheersen. Gelukkig bleek dat bij deze wraps niet het geval, ik was zeer verrast door de smaak en door de bite. Waar sommige volkoren wraps smaken en voelen als een stuk karton is de wrap erg zacht en mild van smaak. Heerlijk!

Door de toevoeging van zeewier zitten er in de wraps meer mineralen en vitamines dan in ‘gewone’ volkoren wraps. Door deze wraps te gebruiken eet je ongemerkt meer groentes, vezels en mineralen. Mooi meegenomen toch? En ik garandeer je, ik merkte qua zachtheid bijna geen verschil met naturel wraps in mijn ogen een groot voordeel.

Door de zeewier in de wraps was ik al snel geneigd hem te vullen met vis. Vette vissoorten eet ik vrij weinig en ik besloot deze eens in een wrap te doen. Dit was een top keuze! De makreel smaakt heerlijk bij de wrap en door de paksoi krijgt de wrap een heerlijke bite. Is paksoi een beetje te ver gezocht voor je? Vervang deze dan met rucola of ijsbergsla.

Nodig voor 1 gevulde wrap:

 • 1 Seamore wrap
 • 1 gerookte makreel of makreel stukjes
 • 1 tomaat
 • 1/4 komkommer
 • 1 kleine rode ui
 • Paksoi naar smaak, ik gebruik 1 groot blad per wrap
 • bieslook of andere verse kruiden
 • optioneel: chilivlokken/peper/zout

Aan de slag:

 1. Snij de tomaten, komkommer en rode ui in plakken zodat je de wrap gemakkelijk kunt beleggen
 2. Was 1 blad van de paksoi en leg deze op de wrap als eerste
 3. Leg op de paksoi de komkommer, tomaat en rode ui
 4. Verdeel de makreel over de groentes en zorg ervoor dat er geen graatjes meer inzitten
 5. Maak de wrap af met verse kruiden en eventueel wat chilivlokken voor extra pit
 6. Rol de wrap op en zorg ervoor dat de paksoi alles bedenk, zo wordt de wrap niet zacht mocht je hem mee nemen als lunch.

Eet smakelijk!!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate Β»
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .