` RECEPT: Soepje Ratjetoe met courgette en kokosmelk - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?Soepje Ratjetoe met courgette en kokosmelk

RECEPT: Soepje Ratjetoe met courgette en kokosmelk

Hoe noem je een soep die bij toeval ontstaat uit restje eten dat je nog hebt liggen, maar zo lekker uitpakt dat je hem wel moet delen? Ik heb werkelijke geen idee. Zoals jullie weten is eten weggooien voor mij een absolute no go. Op het moment dat ik van alles en nog wat heb liggen dan maak ik dit vaak tot een roerbakgerecht, en soms tot een soep. Een soep is makkelijk en snel te maken, dus ideaal als gerecht na een lange werkdag of in het weekend. Ik zou zeggen, geniet ervan, want deze soep is HEERLIJK!

Een maaltijd moet voor mij gezond zijn en snel op tafel kunnen staan. Met deze soep krijg je het beide. Binnen 25 minuten kan je aan tafel, maar wat het heb je nodig voor een soep voor 4 personen?

Ingredi├źnten

 • ┬Ż Courgette
 • 1 prei
 • 1 ui
 • 1 zoete aardappel
 • 1 liter groentebouillon
 • 2 tenen knoflook
 • Biologische kokosmelk (Go tan of Fairtrade Original)
 • peper / zout
 • maizena
 • olijfolie
 • eventueel garnaaltjes uit de diepvries

Bereiding

 • Maak de bouillon klaar, en snijd de groente in stukken. Pers/snijd de knoflook fijn.
 • Doe een scheutje olijfolie in een de pan en doe hier de knoflook en de uien bij. Bak 2 minuten al roerend op hoog vuur. voeg hierna een eetlepel maizena toe en bak dit kort even mee.
 • Voeg vervolgens de courgette, prei, zoete aardappel en groentebouillon toe aan de pan. Laat dit alles 15/20 minuten gaar koken op middel laag vuur met de deksel op de pan.
 • Als de groente in de pan zacht zijn maak je alles met een staafmixer fijn en voeg je daarna de kokosmelk toe en warm je de soep nog even goed door. Je kunt er naar smaak nog peper / zout aan toevoegen.
 • Ik vind het lekker om ook wat te kauwen te hebben in de soep. Vandaar dat ik het ideaal vind om diepvries garnalen in huis te hebben. Deze ontdooi je makkelijk onder koud stromend water en kun je naar wens toevoegen in je kom soep. Eet je het als avondmaaltijd dan zou je er ook nog een stevig stuk brood bij kunnen serveren.

Eet smakelijk!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment