Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Stoofpeertjes uit de slowcooker

Bij deze tijd van het jaar horen stoofpeertjes! Heerlijk vind ik dat, maar uiteraard wel zonder suiker. Er zit al suiker in de peertjes zelf en met kruiden kun je de smaak versterken.

Ingrediënten:

  • 8 stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
  • 1 klein flesje rode wijn. Ik had De Shiraz Cabernet van Bush Creek á 187ml
  • 500 ml water
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 4 stukjes rasp van een sinaasappel

Hoe te maken:

  • Doe de rode wijn en water in de slowcooker en zet deze op de hoge stand zodat het vocht alvast kan opwarmen.
  • Schil de stoofpeertjes met een dunschiller en laat het steeltje zitten.
  • Leg ze in het vocht in de slowcooker.
  • Was de sinaasappel goed af en haal er met de dunschiller 4 stukjes rasp af (zie foto).
  • Voeg de sinaasappelrasp, kaneelstokje en kruidnagels toe aan de slowcooker.
  • Laat voor ongeveer 3,5uur langzaam koken (op de hoge stand). Het ligt aan de dikte van de stoofpeertjes hoe lang ze daadwerkelijk moeten garen. Als je er met een mesje makkelijk in kan prikken zijn ze goed. Het ligt ook aan je voorkeur of je graag nog een bite houdt of dat ze echt zacht moeten zijn.

De stoofpeertjes zijn enkele dagen te bewaren in de koelkast.

Je kan de stoofpeertjes ook in een pan klaar maken. In 1 uur zijn ze dan gaar, maar het voordeel van de slowcooker is dat de kleur er langzaam in kan trekken.

Eet smakelijk!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .