` Recept: gezonde sushi sandwich | Boost Your Healt

Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Sushi sandwich

Sushi sandwich, dat klinkt toch als een perfecte combinatie, want wie wordt er nou niet blij van een lekkere sandwich of verse sushi? En het leuke is, je maakt het super snel en het is ideaal voor in je lunchbox en super handig als on the go snack!

Onigirazu

Heb jij wel eens van onigirazu gehoord? Ik eerlijk gezegd niet totdat ik woord tegenkwam in Rita Serano’s kookboek 7 ingrediënten Vegan. De ingrediënten van Onigirazu zijn gelijk aan sushi, het enige verschil is dat ze gevormd worden tot een sandwich. Leuk om te weten toch?!
sushi sandwich onigirazu

Het recept uit het kookboek van Rita Serano is iets anders, maar op deze manier vind ik de sushi sandwiches zelf het lekkerst.

Ingrediënten

sushi sandwich recept
(voor 4 sandwiches)

 • 4 vellen nori
 • 200 gram ongekookte rijst
 • 1 tl bruine rijstazijn
 • 1/2 komkommer (gesneden in dunne plakjes)
 • 1 wortel (gesneden in dunne plakjes)
 • 1 avocado (gesneden in dunne plakjes)
 • 2 el zwart sesamzaad (optioneel)

Bereiding

 1. Kook de rijst volgens de verpakking, besprenkel de rijst met bruine rijstazijn en laat het even afkoelen.
 2. Leg een stuk plasticfolie op een vlakke ondergrond en leg hier, in de vorm van een ruit, een nori vel op, met de punt naar je toe en de gladde kant naar beneden.
 3. Maak je handen een beetje nat en spreid een laagje rijst van ongeveer een cm dik in het midden van het vel en maak er een vierkant van ca. 7 x 7 cm van.
 4. Verdeel de toppings over het rijstvierkant, strooi er (optioneel) een beetje sesamzaad over en bedek de toppings met een laagje rijst.
 5. Sluit je sandwich door de hoeken van het nori vel over de vulling te vouwen. Het handigst is het om met de bovenste en de onderste punt te beginnen en het plasticfolie als hulpmiddel te gebruiken.
 6. Plak de uiteinden van het nori vel met een beetje water aan elkaar vast en de zijkanten sluit je op dezelfde manier.
 7. Verwijder het folie en snijd de sandwich voorzichtig door de midden.

sushi sandwich vegan
Eet smakelijk!

Laat je me in een reactie weten of je ze net zo lekker vindt als ik? Ik ben benieuwd!

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment