Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Thai curry groente soep

Ik ben momenteel een beetje verkouden en verlang naar een pittige comfortsoep. Deze Thai curry groente soep is net een food blanket: zacht, geeft troost en bevat veel smaak. Om de verkoudheid bacillen sneller uit mijn lijf te drijven doe ik er verse chili peper en een paar druppels sriracha bij. Yummy I love spicy food!

Deze soep is totaal niet saai. Nu heb ik er paksoi in gedaan, maar je kan eindeloze combinaties maken met andere groenten. Wat dacht je van spinazie, spitskool, champignons, wortelen of paprika? Dus het is ook nog supergezond!

Ik beloof je: als je deze soep hebt geproefd, zal het de ouderwetse kippensoep als comfort soep gauw vervangen! 

Benodigheden Thai curry groente soep:

 • 1 bos paksoi (stelen in grote stukken gesneden en bewaar de blaadjes)
 • 1 blik kokosmelk
 • 2 el red curry paste
 • 2 knoflook (geperst)
 • 1 el gember (geraspt)
 • 800 ml groente bouillon
 • 6 mie nestjes 
 • 1/2 el bruine suiker

Toppings:

 • verse chili peper (gesneden)
 • verse koriander
 • limoensap
 • 1 rode ui (in halve schijven gesneden)
 • sriracha

Bereiding: 

 • Breng een kleine pan met water tot kook voor de noedels. 
 • Warm de olijfolie in een pan op en voeg dan de gember, knoflook en Thai red curry paste toe. Roer 1-2 minuten samen.
 • Voeg dan de tahoe blokjes en paksoi steeltjes samen met de groente bouillon toe. Roer samen en breng tot kook. Zet dan op laag vuur en laat koken voor 5 minuten.
 • Kook de mie nestjes volgens instructies in het pannetje water en laat het uitgieten.
 • Voeg de kokosmelk en bruine suiker eraan toe. Voeg dan de blaadjes paksoi toe. 
 • Serveer met de mie en maak af met verse gesneden rode ui, koriander en versgeperste limoensap. Maak het extra pittig met verse chili peper of sriracha saus. 
Eet smakelijk!

Hey, ik ben Juliette, moeder van drie jong volwassen meiden en Pilates trainer. Ik heb mijn Pilates mat training genoten in Engeland waar ik ook een aantal jaren een Pilates studio heb gehad. Sinds mijn terugkomst naar Nederland geef ik les op diverse sportscholen in groepsverband maar ook op individuele basis. Ik ben al ruim 20 jaar bezig met body, health & mind. Maar ik heb pas sinds kort besloten om dit met iedereen te gaan delen, omdat ik merkte dat er een behoefte aan was. Ik ben altijd gefascineerd geweest door het samenspel van lichaam en geest. Op mijn blog www.strongbody.nl komt dit alles samen. Hier vind je Pilates blogs inclusief online Pilates trainingen via mijn YouTube kanaal, heerlijke plantaardige gerechten, een stukje lifestyle en blogs over persoonlijke ontwikkeling een onderwerp wat mij uitermate boeit. In dat kader volg ik onder ander een opleiding tot life coach.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .