Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Thaise gele curry met Fairtrade liefde gemaakt

Koken is iets wat wij bijna allemaal wel dagelijks doen. Als je na een lange dag werken, of na een drukke dag met je gezin, thuiskomt wil je het liefst binnen een mum van tijd iets lekkers op tafel hebben staan. Hoe fijn is het dat als dit lukt, je ook nog kunt koken met Fairtrade producten!?! Nou dat is mega fijn, en daarom deel ik graag dit recept met jullie ­čÖé

Ingredi├źnten voor 3 – 4 personen

  • 400 gr Bio tofu (of kip mocht je liever vlees willen eten)
  • 600 gr roerbakgroente (ik gebruik voorgesneden Thaise roerbakmix)
  • Fair Trade Original Thaise Gele Curry kruidenpasta
  • 225 gr Fair Trade Original zilvervliesrijst noedels (of rijst, mocht je dit lekkerder vinden)
  • 400 ml Fair Trade Original kokosmelk

Bereidingswijze:

  • Snij het blok tofu in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Roerbak de tofu op hoog vuur in een beetje kokosolie. Zodra je de tofu lichtbruin ziet kleuren voeg je de roerbakgroente toe. De groente roerbak je op hoog vuur 2 minuten mee.
  • Vervolgens voeg je de kruidenpasta toe en de kokosmelk. Ik gebruik de volle 400 ml. Mocht je houden van een gerecht waar je rode konen van krijgt dan kun je er voor kiezen om 250-300 ml kokosmelk te gebruiken.
  • De curry vervolgens laten sudderen terwijl je de noedels klaarmaakt.
  • Binnen 20 minuten stond dit heerlijke, makkelijke en gezonde gerecht op tafel. En ik mag zeggen gezond, want zelfs de voorverpakte kruidenpasta is helemaal eerlijk qua ingredi├źnten! Geen enge E-nummers, alleen maar happiness.

Ik heb zelf nooit echt stilgestaan bij het Fairtrade verhaal. Maar nu ik heb gelezen over Fair Trade Original en weet wie er achter de producten zit word ik er wel blij van. Het is tof dat ik nu weet waar mijn zojuist gegeten maaltijd vandaan komt! Het is bijzonder om te weten dat KRS Spicey Food uit Bangkok mijn kruidenpasta heeft gemaakt. En dat dit ook nog eens eerlijk gebeurt verdient een enorme duim omhoog! De Fairtrade producten van Fair Trade Original zijn te koop bij bijna alle supermarkten.

Heb jij weleens gekookt met Fairtrade producten? Probeer het eens en geniet van een eerlijke maaltijd!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate ┬╗
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .