` RECEPT: The Green Póke Bowl - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: The Green Póke Bowl

Je ziet ze overal opduiken: poké bowls! Ik ben fan. Poké bowls zijn één van mijn favoriete gerechten om te eten als lunch of diner. Je kunt er al je favoriete eten doorheen gooien. Hoe meer verschillende kleuren je aan je poké bowl toevoegt hoe vrolijker het eruit zal ziet! Daarnaast is het ook nog eens super gezond!

De poké bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en is vervolgens overgewaaid naar Amerika en nu is ook Europa aan de beurt. De originele poké bowl bestaat uit vooral heel veel vis en groente. Nu zie je vooral dat er meer groente doorheen is gemixt dan vis en dat de portie ook aanzienlijk groter is dan de originele poké bowl. Vandaag deel ik graag dit super lekkere recept met je. Wat ik wel moet zeggen is dat dit recept 100% plantaardig is en dus geen dierlijke producten bevat. Is dit dan nog wel een poké bowl? Oké, misschien niet meer helemaal, maar wat ik wel weet is dat dit recept ontzettend lekker is! Puur natuur, gezond en makkelijk om te maken. Wat wil je nog meer?

RECEPT: the green poké bowl

Benodigdheden:

 • 1 kop zilvervliesrijst
 • 1 avocado
 • 1 geraspte winterpeen
 • 1 biet
 • 1/4 kop zeewier
 • 1/4 kop sojabonen
 • 1 tl sesamzaad
 • 2 el humus*
 • Paar takjes koriander
 • Eventueel wat sojasaus

 

*Zelfgemaakte humus maken? Hier het recept à la nature pure:

 

Benodigdheden humus:

 • 1/2 kop kikkererwten
 • 2 el kikkererwtenwater uit blik
 • 1 tl tahini
 • 1/4 tl komijn
 • 1 el citroen
 • 2 el bio mayo
 • Snufje peper

 

Bereidingswijze:

Kook allereerst de rijst. Snijd de avocado, rasp de wortel en snijd de biet in stukjes. Nu ga je verder met de humus. Meng alle ingrediënten voor de humus in een kleine mixer glad. Zodra de rijst gekookt is schep je dit in een diepe kom. Versier de bowl met de avocado, wortel, biet, zeewier, sojabonen en sesamzaad. Vervolgens giet hier wat humusdressing overheen en top it off met wat koriander! Tot slot kun je er eventueel nog een scheutje sojasaus doorheen gooien voor een wat zouter gerechtje.

Eet smakelijk!

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .