` RECEPT: Tomaten falafel stoof met sperziebonen - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Tomaten falafel stoof met sperziebonen

Om mij heen hoor ik nog regelmatig dat mensen het lastig vinden om veganistisch te koken. Ze komen niet verder dan “iets” met tofu of alleen een bord sla. Ook wordt er vaak gedacht dat vegan koken lastig is, en dat het klaarmaken ervan lang duurt. Dan kom ik graag om de hoek kijken. Eten moet bij mij snel op tafel staan, uiteraard lekker smaken en heel vaak vegan. Ik maakte (zoals heel vaak) bij toeval dit lekkere maaltje, en deel graag het recept met jullie.

voor 2 tot 3 personen (afhankelijk van de porties) heb je nodig:

 • 1 grote uit
 • 1 sjalotje
 • 2 tenen knoflook
 • 500 gram sperziebonen (ik gebruik ze hier uit de diepvries)
 • 200 gram Falafel (bijvoorbeeld die van Vivera)
 • 400 gram blokjes tomaat in tomatensap
 • Olijfolie
 • 3 eetlepel ketjap manis
 • 2 eetlepel water
 • peper, zout, chilipoeder

Bereidingswijze:

 • Snijd de ui, het sjalotje en de knoflook fijn.
 • Kook de sperzieboontjes, maar zorg dat ze nog net niet gaar zijn. Spoel ze koud af en zet ze apart.
 • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en doe hier de ui, sjalot en knoflook bij en laat dit eventjes sudderen. Zorg er wel voor dat de knoflook niet donker wordt.
 • Doe vervolgens de falafel in de pan. Deze heeft maar kort nodig. Bak het ongeveer 2 minuten mee.
 • Doe nu de boontjes, de tomatenblokjes in saus, de ketjap en het water in de pan. Roer alles even goed door elkaar, zet het vuur iets lager en doe de deksel erop. Laat dit alles ongeveer nog 5 – 7 minuten pruttelen.
 • Controleer tussendoor even of de boontjes gaar zijn. De falafel zal misschien iets uit elkaar vallen maar dit is helemaal niet erg.
 • Breng de saus op smaak met peper, zout en chilipoeder en eventueel met nog een beetje ketjap manis.
 • Ik eet er zilvervliesrijst bij. Maar ook quinoa zou perfect passen.
Eet smakelijk!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 1

Post a Comment