` RECEPT: Traybake met fish free sticks en kleurrijke groenten - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?



Traybake met fish free sticks en kleurrijke groenten

RECEPT: Traybake met fish free sticks en kleurrijke groenten

Van 9 t/m 15 maart vindt de Nationale Week Zonder Vlees plaats. De perfecte kans om te ontdekken hoe lekker vegetarisch eten kan zijn! Je verwacht het niet, maar dit recept met ‘vissticks’ van Quorn is zelfs helemaal vegan. Je proeft het verschil bijna niet! Met deze kleurrijke traybake krijg je iedereen aan tafel. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 600 g wortels (in alle kleuren van de regenboog)
  • 500 g krieltjes
  • 350 g groene asperges
  • 200 g Quorn fish-free sticks
  • 5 g bieslook fijngesneden
  • fijngesneden 5 g dille
  • 200 ml sojayoghurt
  • ongezoet 3 tl extra vierge olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 citroen, alleen het sap
  • zout en peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 225 °C.
  • Snijd ongeveer 2 centimeter van de onderkant van de asperges, halveer grotere krieltjes en verwijder de schil van de wortels.
  • Verdeel de wortels en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Plaats de bakplaat in de oven en bak de groenten 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de geroosterde groenten uit de oven en verdeel ook de fish-free sticks en groene asperges over de bakplaat.
  • Zet dit nog 15 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de plantaardige yoghurt-kruidendressing door de sojayoghurt, extra vierge olijfolie, mosterd en citroensap door elkaar te roeren.
  • Voeg de fijngesneden bieslook en dille toe, proef en breng de yoghurt-kruidendressing op smaak met zout en peper.
  • Haal de traybake met groenten en fish-free sticks uit de oven en serveer met de plantaardige yoghurt-kruidendressing.
Eet smakelijk!

Fotocredits: Quorn

Post a Comment