` RECEPT: Tropische smoothie bowl met chlorella & spirulina van Biotona - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Tropische smoothie bowl met chlorella & spirulina van Biotona

We kennen allemaal wel de groene smoothies, maar als je deze nog wat gezonder wilt maken dan is het een must om eens wat extra chlorella en spirulina toe te voegen aan jouw smoothie. Deze micro-algen zijn bijzonder rijk aan eiwitten en bijzondere fytonutriënten. Kortom een echte gezondheidsboost! Wij geven je met liefde wat inspiratie door het recept van deze heerlijke tropische smoothie bowl te delen. 

Wat is Chlorella?

Dit is een knalgroene zoetwateralg en een rijke bron van eiwitten en essentiële vetzuren. Het ondersteunt de reinigende werking van de lever en boost tevens je weerstand. Bij geregeld gebruik van Chlorella voel je je meer energiek en worden voedingsstoffen beter opgenomen in je lichaam.

Wat is Spirulina?

Dit is een blauwgroene ééncellige alg die leeft in zout water. Deze micro-alg is de meest geconcentreerde plantaardige eiwitbron op aarde en daarmee zeer gewild bij vegetariërs en vegans. Spirulina heeft een gebalanceerde aminozuursamestelling en bevat daarnaast veel fytonutriënten. Wat misschien leuk om te weten is dat het tevens ondersteunt bij het afvallen, aangezien het de bloedsuikerspiegel in balans houd. Het is ook ideaal voor sporters vanwege de hoge eiwitniveaus. Bovendien is deze plantaardige eiwitbron beter voor hart en bloedvaten dan bijvoorbeeld het eten van rood vlees.

Maak deze tropische smoothie met chlorella en spirulina

Groene smoothies zijn hier favoriet! Maar wil je je gezondheid een extra boost geven samen met een vleugje zomer, maak dan eens deze heerlijke tropische smoothie:

Ingrediënten

 • 1/2 banaan
 • 2 handjes spinazie
 • 100 ml water
 • 1 eetlepel Biotona Kokoswaterpoeder
 • handje met broccoli roosjes
 • 100 gram verse ananas stukjes (mag ook uit de vriezer)
 • 100 gram verse mango stukjes (mag ook uit de vriezer)
 • 1 theelepel Biotona Chlorella & Spirulina
 • 1 theelepel Biotona Hennepzaad

Topping

 • Wat stukjes mango en/of ananas (houd dit van te voren apart)
 • 1 eetlepel Biotona Hennepzaad
 • Eventueel nog wat heerlijke watermeloen erbij of wat kokosrasp

Bereiding

Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de topping in een goede blender en blend het op een hoge stand totdat het een mooi en romig geheel is en doe het in een kom. Doe vervolgens de topping er bovenop of een andere topping naar keuze en maak er zo een gezond feestje van! Je kunt deze volle smoothiebowl dan ook makkelijk samen eten of drinken met een rvs rietje. Enjoy!

Ook benieuwd naar de producten van Biotona?

Naast de Biotona Hennepzaad, de Biotona Kokoswaterpoeder en de Biotona Chlorella & Spirulina zijn er nog veel meer fantastische producten van Biotona te koop bij Holland & Barett, zowel online als in alle Holland & Barett winkels in Nederland. Ze zijn 100% natuurlijk en voornamelijk biologisch en een aanwinst voor de gezondheid.

Ga jij deze tropische smoothie met chlorella & spirulina ook proberen?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment