Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Vegan srambled eggs

Na enige tijd stilte maar zoveel verandering schrijf ik vandaag weer een blog. Wat is er veranderd? Dat zal ik in het kort uitleggen want dat wordt de basis van mijn maandelijkse blogs. Ik heb na een detox programma van 10 dagen “Recharge you body and mind” van Charlotte de jong en Sheba van Het Goudlokaal besloten om alleen nog plantaardig te gaan eten. Ik moet er wel bij zeggen dat het niet de bedoeling was van de detox, maar dit voelde voor mij zo goed en ben zo blij dat ik deze stap heb gezet. Meer over mijn weg in plantaardig eten lees je in mijn komende blogs.

Nu ga ik een lekker recept met jullie delen die ik van een vriendinnetje heb door gekregen, alleen heb ik er een net even andere twist aan gegeven. Maar vooral lekker op je luie zondag middag.

“Srambled eggs” maar dan zonder egg

Wat heb je nodig:

 • 2 spelt boterhammen
 • plantaardige mayo (o.a. mayolijn van remia)
 • Een halve avocado
 • 3 eetlepels kikkererwtenmeel
 • 250 ml water
 • Groente naar smaak (ik heb 1 ui, 1 wortel en 3 plakjes courgette er door heen gedaan)
 • Snufje zout en peper
 • Indianse kruiden van de ah (euroma)

Bereidingswijze:

 • Snijd de groente in stukjes
 • Rooster het brood
 • Snijd de avocado in plakjes
 • Meng in een kom de meel met de kruiden en mix het met water
 • Bak de groente even aan en giet het “ei” mengel erover. zet het gas niet te hoog
 • Laat even goed bakken, daarna af en toe doorroeren tot het goed stevig is geworden
 • Smeer de boterhammen met mayo, doe het gebakken “ei” op de boterhammen en dek af met de avocado.

Eet Smakelijk!

Post a Comment

Translate ยป
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .