Member login

Username
Password

» Lost your Password?



Pasta

RECEPT: Verse knoflook citroen pasta

Wat een heerlijke zomer! Dit weer vraagt om heerlijke avonden buiten, lekker eten, vrienden over de vloer en in de avondzon nog een drankje drinken. Met deze pasta zet je snel een lekkere zomerse maaltijd op tafel en is een succes bij jong&oud.

Deze spaghetti serveer ik vaak met vis, maar met kip of als vega variant ook altijd lekker. Op de foto heb ik een kabeljauw ingepakt met salie, knoflook en zout in plakjes rauwe ham. Deze bak ik 10-15 minuten in de koekenpan en je hebt een heerlijk stukje vis erbij.

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 1 verpakking verse spaghetti
  • 1 citroen
  • 4 of 5 tenen knoflook
  • chili vlokken of 1 spaanse peper
  • flink stuk Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peterselie
  • verse peper&zout

Aan de slag:

  1. Pel de tenen knoflook en snij deze in dunne plakken.
  2. Zet een grote wok op middelhoog vuur en doe de olijfolie in de pan. Ik gebruik zelf flink veel olijfolie, dat maakt deze pasta namelijk echt heel lekker.
  3. Kook de pasta gaar volgens verpakking en spoel deze goed af met koud water, dan stopt het kookproces en plakt de pasta niet.
  4. Doe de plakjes knoflook in de olie en bak dit ongeveer 1 a 2 minuten, niet te lang! De knoflook mag licht verkleuren maar zeker niet te donker worden. Als het ware ‘ frituur’ je de knoflook even en smaakt alle olie straks naar knoflook.
  5. Gebruik je een Spaanse peper? Voeg die dan nu in dunne ringen gesneden toe aan de olie.
  6. Voeg aan de olie flink peper en zout toe en doe de spaghetti erbij in de pan.
  7. Meng de olie flink door de pasta en zet het vuur wat lager.
  8. Voeg de Parmezaanse kaas toe, eventueel chilivlokken, gehakte peterselie en knijp een halve citroen uit boven de pan.
  9. Meng de ingredi├źnten goed en rasp dan boven de pan een beetje van de schil van de citroen.
  10. Verhit het mengsel nog 1 keer op hoog vuur zodat je de pasta warm kan serveren.
  11. Serveer met een mooi stuk vis, en lekker knapperige groentes of een groene salade.

Eet smakelijk!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate ┬╗
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .