` RECEPT: Wortel gember soep met kokosmelk - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?wortel gember soep met kokosmelk

RECEPT: Wortel gember soep met kokosmelk

Deze comfort soep is zo makkelijk te maken en je wordt er gewoon happy van! Ik had trek in soep maar had weinig ingrediƫnten in huis. Toen ik een kijkje in mijn koelkast nam zag ik wortelen liggen (dat heb ik eigenlijk altijd standaard in huis!) en een stukje gember. Ik ben namelijk gek op gemberthee. In mijn keukenkastje stond nog een pakje kokosmelk. Yes! De belangrijkste spullen waren aanwezig om een heerlijke soep te maken!

wortel gember soep met kokosmelk

Soep in de winter

Ben jij ook zo gek op soep in de winter? Ik ben sowieso een soepenmens. Maar in de winter maak ik graag hele verschillende soepen zoals deze kerrie aardappel prei soep. Vanwege mijn tropisch bloed ben ik niet zo’n fan van de kou maar toch vind ik het jammer dat we al enkele jaren geen echte winter meer hebben. De sterke overgangen van vroeger zijn er niet meer. Aan de ene kant wel jammer!

 

wortel gember soep met kokosmelk

wortel gember soep met kokosmelk

Benodigdheden Wortel Gember soep met Kokosmelk:

 • 2 el olijfolie
 • 1 ui (gesnipperd)
 • 2 knoflookteentjes (in fijne stukjes gesneden)
 • 500 gr wortelen (in stukjes gesneden)
 • 1,5 cm verse gember (geraspt)
 • 1 el soya saus
 • 1 tl komijn
 • 1 tl kerriepoeder
 • 1 ltr groente bouillon
 • zout en peper
 • kokosmelk (200 ml)
 • verse koriander of peterselie

Bereiding

 1. Warm de olijfolie in een soeppan op en fruit de ui en knoflook tot lichtbruin.
 2. Voeg de wortelen eraan toe en roer samen voor 2 minuten.
 3. Doe de komijn, kerriepoeder en soyasaus erbij. Roer samen en kook voor 3-5 min.
 4. Schenk de groente bouillon, zout en peper in de pan. Roer samen en laat koken op middelgroot vuur totdat de wortelen zacht zijn (ongeveer 40 min).
 5. Pureer de soep tot glad geheel.
 6. Voeg de kokosmelk eraan toe maar laat een beetje over voor na het serveren. Kook samen voor 2 min.
  Serveer de soep in een soepkom met gesneden verse koriander, chili vlokken en kokosmelk.

Enjoy!

 

Liefs,

handtekening-juliette-1-1024x803

Hey, ik ben Juliette, moeder van drie jong volwassen meiden en Pilates trainer. Ik heb mijn Pilates mat training genoten in Engeland waar ik ook een aantal jaren een Pilates studio heb gehad. Sinds mijn terugkomst naar Nederland geef ik les op diverse sportscholen in groepsverband maar ook op individuele basis. Ik ben al ruim 20 jaar bezig met body, health & mind. Maar ik heb pas sinds kort besloten om dit met iedereen te gaan delen, omdat ik merkte dat er een behoefte aan was. Ik ben altijd gefascineerd geweest door het samenspel van lichaam en geest. Op mijn blog www.strongbody.nl komt dit alles samen. Hier vind je Pilates blogs inclusief online Pilates trainingen via mijn YouTube kanaal, heerlijke plantaardige gerechten, een stukje lifestyle en blogs over persoonlijke ontwikkeling een onderwerp wat mij uitermate boeit. In dat kader volg ik onder ander een opleiding tot life coach.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .