Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Wortelsap en wortelcake van pulp uit de slowjuicer

Pulp dat overblijft van een sapje kun je nog heel goed gebruiken in een baksel. Deze week een blog van twee receptjes. Een vers sapje en een heerlijke wortelcake. Als je geen slowcjuicer hebt en toch graag deze wortelcake wil maken kun je fijngesneden (julienne) wortel kopen of de wortels zelf fijn snijden in een keukenmachine.

Ingrediënten voor één cake en 500ml sap:

  • 500gr wortels
  • 2 sinaasappels
  • 170gr speltmeel
  • 100gr kokosolie
  • 2 losgeklopte eieren
  • 50gr zonnebloempitten
  • Flinke hand rozijnen
  • 1el bakpoeder
  • 1el koek-en speculaaskruiden of kaneel
  • 1tl nootmuskaat
  • 2 el honing of meer als je van zoet houdt
  • Snuf zout

 

Hoe te maken:

  • Maak als eerste het wortelsapje. Doe de wortels in de slowjuicer. Haal de wortelpulp eruit en zet apart. Doe twee sinaasappels zonder schil in de slowjuicer. Nu is je sapje al klaar! De pulp van de sinaasappels gooi je weg, hier kan je niet zoveel mee. Zet het wortelsapje in de koelkast, koud is hij het lekkerst. Drink hem het liefst dezelfde dag op of eventueel de volgende ochtend. Hoe langer je hem bewaart hoe minder vitaminen er nog in zitten.
  • Van 500gr wortels hou je als het goed is 200gr wortelpulp over. Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven).  Als het iets meer is, is dat zeker niet erg!  
  • Smelt de kokosolie in de magnetron of in een pannetje. Laat deze niet te warm worden. Klop de eieren erdoorheen. Meng in een andere kom het speltmeel, het bakpoeder, de specerijen en het zout. Schep dit door elkaar heen en meng hier vervolgens ook de kokosolie met eieren doorheen.
  • Nu is het tijd om het mengsel oranje te kleuren: voeg de wortelpulp en honing toe en meng goed door elkaar heen. Voeg vervolgens de rozijnen, zonnebloempitten, walnoten toe en verdeel dit door het mengsel.
  • Leg een stuk bakpapier in een cakevorm. Schep het mengsel in de cakevorm, druk een beetje aan en strijk glad. Zet de cake voor ongeveer 55 minuten in de oven.
  • Controleer na 45 minuten even met een houten prikkertje of het mengsel er al droog uit komt. Is dat het geval en oogt de cake al mooi bruin, dan is hij klaar, laat het anders nog even in de oven staan.
  • Als hij klaar is laat je de cake afkoelen en snij je hem in plakjes. Ook deze cake kun je per portie in aluminiumfolie invriezen.

Eet smakelijk!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .