` RECEPT: Zoete flappies a la Isabelle - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?Zoete flappies a la Isabelle

RECEPT: Zoete flappies a la Isabelle

Herken je dat? Dat je NU iets lekkers wilt, maar niet direct een hele taart wilt bakken of naar de winkel wilt rennen voor een pak koekjes? Je liegt het, als je zegt dat je dit niet herkent hihi. De meeste mensen hebben bladerdeeg in de vriezer liggen, en juist daar kunt je heerlijke zoete (of hartige) hapjes mee maken voor bij de koffie of thee. Is het heel gezond, dat niet. Is het heel lekker? Dat sowieso! Geniet er alvast van.

Per hapje gebruik je 1 bladerdeeg blaadje die je laat ontdooien en voordat je ze gaat vullen met een kwastje aan beide kanten een beetje nat maakt.

Verwarm de oven voor op 220 graden en dan ga je gewoon lekker aan de slag met ingrediënten die je in huis hebt om deze flappies te vullen.

Het eerste flapje vul ik met blauw bessen, banaan en kokosrasp. Ik vouw hem vervolgens tot een driehoekje dicht en strooi er nog wat suiker overheen voor de zoete crunch (eindresultaat is de hoofdfoto van dit artikel.

Het tweede flapje vul ik met een favoriete combo van mij. Ik ben dol op een boterham met pindakaas en banaan, en op een boterham met pindakaas en hagelslag. Maar waarom deze drie niet samenvoegen? Ik geef toe, het eindresultaat ziet er niet zo prachtig uit, maar de combinatie samen is HEMELS!

Welke combinatie je ook wilt maken, je kunt bijna niet fout gaan. Kijk naar fruit wat je bijvoorbeeld in de vriezer hebt liggen en maak lekkere aardbeien flappen, of tropische flappen met ananas en kokos. Misschien ben je juist meer van de hartige snack, dan kun je ze vullen met paprika, champignons en geraspte kaas en tomatenpasta voor een “pizzasnack”. De mogelijkheden zijn eindeloos. Belangrijkste is dat JIJ ervan geniet!

Eet smakelijk!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment