Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Zomerse quinoa salade met garnalen

Heerlijk eten en ondertussen gezonde vetten binnen krijgen? Dat kan met dit lekkere recept voor quinoa salade. Door het gebruik van Becel Olie Blend Classic bevat deze salade extra plantaardige oliën en omega 3. Een heerlijk voedende salade met grote garnalen en allemaal lekkere groenten. Honger gekregen? Lees dan snel verder voor het recept.

Bij dit recept kun je de ingrediënten variëren naar wat jij zelf lekker vindt of nog in de koelkast hebt! Houd je niet van garnalen? Gebruik dan zalmsnippers of makreel (nog meer omega 3) of vervang de vis voor kip of feta stukjes.

Voor deze salade gebruik ik Becel Olie Blend Classic. Een unieke blend van 3 geperste oliën: zonnebloemolie, lijnzaadolie en koolzaadolie. Met zijn zachte milde smaak is het niet alleen heel lekker, de oliën bevatten van nature Omega 3 en 6 die goed zijn voor het hart. Ze dragen bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed. Door de quinoa vult de salade goed en heb je een heerlijke en gezonde maaltijd.

 


Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 75 gram quinoa bereid volgens de verpakking
  • 15 grote garnalen (of andere topping naar keuze)
  • 150 gram gemixte sla
  • 1/4 courgette
  • handje cherry tomaten
  • 4 eetlepels olijven
  • 5 eetlepels Becel Olie Blend Classic + extra voor het bakken van de garnalen
  • 3 mini paprika’s (of 1 grote)
  • verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • verse peper en zout

Aan de slag:

  1. Bereid de quinoa volgens de verpakking en bak de garnalen gaar in 3 eetlepels Becel olie.
  2. Leg op een groot bord de slablaadjes zodat je daar straks alles overheen kunt leggen om er een mooie smakelijke salade van te maken.
  3. Doe 5 eetlepels Becel Olie Classic Blend in een bakje en doe hier 1 geperste teen knoflook bij. Hak de peterselie fijn en doe deze door de olie. Hou een klein beetje apart voor over de garnalen straks. Doe flink wat verse peper en een beetje zout door de dressing en zet dit even apart zodat de smaken kunnen mengen.
  4. Snij met een kaasschaaf in de lengte slierten van de courgette en gril deze even in de pan, en strooi er eventueel een beetje peper en zout over voor meer smaak.
  5. Snij de tomaatjes en paprika en hou deze apart.
  6. Doe de quinoa in de schaal over de slablaadjes en leg hierop de gesneden paprika en tomaatjes. Schep de olijven erover en verdeel deze.
  7. Rol de gebakken slierten courgette op en verdeel deze over de salade.
  8. Giet 3/4 van de dressing over de salade en zorg dat het een beetje goed verdeelt is. De rest bewaar je zodat je deze nog zelf op je bord kan toevoegen.
  9. Leg als laatste de gebakken garnalen over de salade en bestrooi met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .