Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT(EN): Avocado toetjes!

Avocado is mijn all time favourite, ik vind het heerlijk op een stuk zuurdesembrood, door een salade, door mijn smoothies, als dipsausje…. enz…. enz… Dat de avocado ook nog eens gezond is voor onder andere huid en haar is natuurlijk mooi meegenomen en voor iedereen een goede reden om de vrucht met regelmaat op het menu te zetten.

Tijdens mijn zoektocht naar gezonde voeding heb ik ontdekt dat de avocado zeer geschikt is om geweldige en guiltfree toetjes op tafel te toveren. Wat dachten jullie van avocado als geheim ingrediënt in een romige chocolademousse? Deze tover je in no-time op tafel! Of  ga je voor een prominentere rol voor de avocado in een prachtig groene raw limepie? Onderstaand de recepten!

Chocomousse voor 2 personen:
  • 2 bananen
  • 2 avocado’s
  • Een paar eetlepels raw cacaopoeder (naar smaak)
  • Een paar eetlepels honing naar smaak (of ander zoetstof als rijststroop, agave)
  • Evt. walnoten, dadels, cacaonibs, kokosrasp

Doe de bananen, avocado’s, cacaopoeder en honing in de keukenmachine en meng tot het een glad en romig geheel is.  Proef en voeg naar smaak meer honing en/of cacaopoeder toe. Voeg eventueel nog stukjes noten, dadels, cacaonibs of kokosrasp toe en laat even meedraaien. Klaar is je mousse, serveer in een glaasje en garneer naar wens met bijvoorbeeld vers fruit, gojibessen, nootjes.

chocomouse daphne

Limepie voor 2 tot 4 personen:

Ik gebruikte een kleine taartbodem van 15 cm doorsnee.

Voor de bodem

  • 50 gram amandelmeel
  • 2 tot 3 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 1 eetlepel raw cacaopoeder (of meer voor een donkere chocobodem)

Meng de ingrediënten met je handen door elkaar tot je een plakkerige maar stevige massa krijgt, bedek je taartbodem hiermee en druk plat met een lepel. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.

Voor de vulling

  • 2 goed rijpe avocado’s
  • 2 limoenen
  • 40 gram raw cacaoboter (te vervangen door kokosolie)
  • 5 eetlepels rijststroop (evt. door honing te vervangen)

Voor de garnering:

  • Een eetlepel kokosrasp
  • Geraspte limoenschil

Boen de limoen schoon en rasp van 1 limoen de schil. Pers beide limoenen uit. Snijd de avocado in stukjes. Verwarm de cacaoboter bij voorkeur au bain marie (maar in een pannetje kan ook). Meng de avocado met 3 eetlepels limoensap, de rijststroop en de cacaoboter tot een glad mengsel in je keukenmachine. Voeg naar smaak nog wat meer zoetstof of limoen toe en voeg eventueel ook nog wat van de limoenrasp toe. Schep het mengsel in de taartvorm en laat minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast (als je niet zo lang kunt wachten kun je de taart ook even in de vriezer zetten…). Garneer met kokos- en limoenrasp.

limoen daphne 2

 Eet smakelijk!

Bewaren

Comments: 1

  • reply

    Susanne

    11 augustus 2014

    mmm lekker!! vooral die taart, die zet ik op mijn lijstje 🙂

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .