Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT+WINACTIE: Venkel Courgette soep + maak kans op het boek “We love Groente!”

De mensen die mij goed kennen weten het, ik ben dol op groente. En dan niet specifiek 1 soort groente, maar eigenlijk van alle groente. Gekookt, rauw, het maakt mij allemaal niet zoveel uit. Als ik een paar dagen niet genoeg groente heb kunnen eten kan ik daar ook echt chagrijnig van worden. Het kookboek, waar ik vandaag een gerecht uit deel, is dan ook een schot in de roos. We Love Groente, kookboek voor groentegekken (en voor wie dat wil worden), staat vol met lekkers en wellicht staat er binnenkort 1 exemplaar bij jou in de kast. Lees je mee?

Met dit nieuwe kookboek van Janneke Vreugdenhil zit je goed als je een ruime keuze wilt hebben aan groentegerechten die je op ieder moment van de dag op tafel zou kunnen zetten. Naast ontbijt, brunch en lunch gerechten vind je er recepten voor als je haast hebt, of wat doe je met groente dat je over hebt? het hoofdstuk “restjesdag” biedt hulp. Verder staan er heerlijk salades in, borrelhapjes, bijgerechten of favoriete van het gezin zoals veggie shoarma of bloemkool mac ‘n cheese. Wat ik daarnaast heel fijn vind is dat je bij de gerechten d.m.v. een gekleurd hartje kunt zien of het een veganistisch gerecht is en een “open” hartje als het gerecht makkelijk veganistisch te maken is. Verder zijn de rest van de heerlijke gerechten vegetarisch.

Ik deel met jullie graag dit makkelijke recept van de venkel-courgettesoep met yoghurt, dille en pijnboompitten. Ik ben stiekem niet echt een soep meisje. Maar toch maak ik iedere week een pan soep omdat het handig is om te hebben staan. Voor tussendoor, of omdat je geen zin hebt om te koken. Daarnaast krijg je met een kom soep een enorme stoot groente binnen, ik keur het helemaal goed! De soep is heerlijk, en hoop dat jullie er net zo van kunnen genieten als dat ik gedaan heb.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

 • olijfolie
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 dunne prei, in ringen
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden (ik hou van knoflook dus ik snij een extra teentje)
 • 1 klein bosje dille
 • 1 courgette in stukken
 • 1 flinke venkelknol, in stukken
 • 1 liter groentebouillon
 • 50 gr pijnboompitten
 • 150 – 200 ml Turkse of Griekse Yoghurt

Hoe maak je deze soep nu precies?

 • Schenk een scheut olijfolie in een soeppan en fruit de ui en prei 10 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit een half minuutje mee.
 • Hak de stelen van de dille grof en snijd het loof fijn. Voeg courgette, venkel, dillestelen en 1 liter bouillon toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en laat afgedekt zachtjes 25 minuten pruttelen.
 • Zet een staafmixer in de pan soep en pureer hem grof of juist wat gladder. Ik hou persoonlijk van een wat gladdere soep. Proef de soep en maak hem op smaak met zout en peper.
 • Rooster de pijnboompitten eventjes in een droge koekenpan. Serveer de soep in kommen of diepe borden, met een schep yoghurt, wat pijnboompitten en dille. Druppel er als finishing touch nog wat olijfolie overheen.

WINACTIE!

Wil je kans maken op dit mooie kookboek t.w.v. € 27,50 volg dan de volgende stappen:

 • Laat ons in een reactie weten wat jouw favoriete groente is en vertel ons waarom jij graag dit kookboek zou willen winnen.
 • Deel dit gerecht op social media (niet verplicht, wel lief)

We maken de winnaar maandag 17 juni aanstaande bekend via Facebook!

Janneke Vreugdenhil – We Love Groente, Prijs € 27,50, Uitgeverij Podium, ISBN 9789057599590

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 10

 • reply

  Dineke Wiersema

  14 juni 2019

  Mijn favoriete groente zijn sperziebonen en andijvie, mmmm

 • reply

  Aafke

  14 juni 2019

  Jaa, ik ben gek op groente! Eigenlijk op alle groentes wel, maar courgette haal ik toch wel het meest in huis. Je kunt hier zoveel mee doen: rauw in salade, courgetti, soep, gegrild, door gebak, etc. I love it! Ik zou heel graag dit boek willen voor inspiratie over wat ik met alle andere groentesoorten kan doen

 • reply

  els

  14 juni 2019

  Hoi, bij ons staat regelmatig de crunchy linzen-tomatensoep van Amber Alberda op tafel, zo lekker, vooral omdat er een goede beet in zit en niet veel tijd in beslag neemt om te maken, en je kunt me wakker maken voor een witlofsalade met mandarijntjes en banaan of een vol bord met heerlijke asperges. Groenten zijn zo lekker een feest van kleurtjes en smaak op je bord.

 • reply

  Ellie Norden

  14 juni 2019

  Ik heb niet een specifiek favoriete groente. Paprika eet ik wel veel! Daar kun je zo ontzettend veel mee doen. Rauw, in soep, salades, pasta en natuurlijk gevuld! En ze zijn ook nog eens heel gezond.
  Ik zou het boek willen winnen voor mijn eigen gezin om zo groentes eens in een ander jasje te steken en meer groente soorten te ontdekken.
  Daarnaast kook ik ook met cliënten en lijkt me dit een top inspiratie boek 😊

 • reply

  Ine Josten

  14 juni 2019

  Voor mijn zus zou dit een mooi cadeau zijn. Zij maakt vaak soep met groentes uit haar moestuin.

 • reply

  Anita H.

  14 juni 2019

  Ik ben dus niet zo dol op groente. En daarom kan ik dit boek wel heel goed gebruiken. Ik weet hoe goed het is voor de gezondheid om elke dag ongeveer 400 gram ervan te nemen. En gelukkig lukt dat vaak ook wel. Mijn favoriet: asperges.

 • reply

  Serena van Dam

  14 juni 2019

  Mijn favoriete groente is Zoete Aardappel, ja het is tenslotte groente!
  Ik maak er friet van, grillen, pannenkoeken, spreads of gepoft, het is zo’n veelzijdige groente.
  Maar toch blijft koken met groente lastig voor mij, al lust ik vrij veel, met dit boek hoop ik op extra inspiratie.

 • reply
  14 juni 2019

  Mijn favo uhhhmmm ik zeg ‘SPRUITEN’
  Je kunt ze koken, wokken, bakken oftewel het meest gevarieerde stukje groenten😉 Ik – en mijn kroost – zijn dollll op groenten dus kom maar door met die recepten❤️

 • reply

  Marian Zw

  14 juni 2019

  Ik doe heel graag mee, heb ook veel liever groenten…een favoriet…mmm rode bietjes of zuurkool, andijviestamppot, of een heerlijke witlofsalade….eigenlijk heb ik niet echt een favoriet. Heb er wel een die ik niet zo lekker vind, als kind al, bloemkool….

 • reply

  Sanne

  16 juni 2019

  Mijn favoriete groente is spitskool! Daar is zoveel lekkers van te maken!! Heerlijk rauw in een salade of warm verwerkt in een quiche. Maar mijn favoriete gerecht met spitskool is mijn spitskool-ontbijt!! Dat vinden veel mensen raar, maar ik kan er echt van genieten 😋 Gekookt in kokosmelk en gegarneerd met lekkere noten, kaneel en wat vers fruit, echt lekker!
  Ik doe graag mee met de winactie, ik ben vandaag jarig, dus het zou een geweldig cadeau zijn als ik dit boek win, om zo nog meer groente-inspiratie op te doen 🍀🤞🏼🎉

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .