Member login

Username
Password

» Lost your Password?REVIEW: 7Mind – Europa’s populairste digitale mindfulness training

Druk, druk en nog eens druk. Het lijkt alsof mijn agenda alleen maar voller wordt en ikzelf steeds minder tijd heb om even op adem te komen. Zelfs als ik in de metro zit blijf ben ik met van alles bezig en doe ik regel ik van alles door elkaar. Voorheen kon ik echt nog de rust hebben om een boek te lezen of gewoon te zitten en om mij heen te kijken. Nu ben ik al zo bij mijn bestemming en loop ik mailend de metro uit en denk dan: ‘Ben ik er nu al?’ Voor deze blog testte ik het gebruik van de app 7Mind. 7 dagen per week 7 minuten mediteren. Ik deel je graag mijn 7 momenten met 7Mind.

Toen Melinda vroeg of ik deze app wilde proberen voor een blog van Boost your Health, was ik meteen enthousiast! Ik ben namelijk van de generatie die heel erg gehecht is aan mijn telefoon, maar kan ook prima zonder het apparaat. Mediteren, dat is zo’n gewoonte die er bij mij niet in zit. Ik ben echt een bezige bij, als ik niet iets aan het doen ben dan heb ik altijd wel wat te analyseren of te bedenken. Voor mijn gevoel is meditatie zweverig, maar ik ga het avontuur aan. Het kan geen kwaad om af en toe even stilgezet te worden, zeker nu ik heel druk ben en af en toe echt mezelf voorbij lijk te lopen. En dus installeer ik de app…

Moment 1
Daar begon voor mij al even het gepuzzel. Want ik kreeg een code en de invoering hiervan was even puzzelen. Maar het lukte en al gauw werd ik in een soort chat verwelkomt. Een vrouwelijke stem begeleidt de meditatie. De stem ligt voor mij niet altijd even fijn in het gehoor, maar ik weet dat dit ook persoonlijk is. De meditatie begint met een introductie over mediteren en wordt omschreven als een reis. Het enige wat ik hoef te doen is ontspannen zitten en aandacht te hebben voor mijn ademhaling. Een zachte gong geeft de start en het einde aan van de meditatie. Ik word begeleid en moet mijn aandacht naar verschillende lichaamsdelen brengen… Oke, even wennen hoor zo’n eerste keer!

Moment 2
Een korte reflectie begint als start van deze setting. Dit is wel prettig. Vandaag ga ik ervaren hoe ik mijn aandacht kan richten op mijn ademhaling. Hier ben ik wel benieuwd naar, want bij hoge spanning kan ik namelijk hoog gaan ademhalen. Als ik mijn ogen moet sluiten en mij naar binnen moet keren, voel ik wat weerstand. Ik volg de stem en volg mijn eigen ademhaling. Ik merk dat ik hier op den duur echt ontspannen van word. Zelfs slaperig! Ja, deze oefening kan ik wel vaker inzetten.

Moment 3
Dag drie is ontspanning toelaten. Ja, dat is wel een probleem op dit moment. Momenteel heb ik het heel erg druk. Vandaag ga ik door meditatie ervaren hoe ik mijn lichaam meer kan laten ontspannen. Het begint met waarnemen met hoe ik erbij zit, met diep ademhalen door mijn neus en uit door mijn mond. Daarbij moet ik mijn ogen sluiten. Ik moet wat kleine opdrachten doen om zo de spanning en ontspanning te ervaren in verschillende delen van mijn lichaam. Dit moet ik bewust waarnemen, zonder wat te doen en dit verschil aandacht waar te nemen. Ja, ik merk ook echt het verschil. Hier sta ik normaal niet zo bij stil.

Moment 4

Vandaag weer een oefening om met aandacht stil te staan bij ademhaling. Zelfs bij de ademhaling word ik begeleid en doet de stem mee. Ik merk dat ik ook steeds meer ontspan tijdens deze 7 minuten. Ik zit vandaag niet, maar ik lig. Gewoon lekker op bed. Net voor het slapen gaan. Vorige keer merkte ik namelijk dat ik er moe van werd, dus dacht nu: ‘Mooi om te proberen voor het slapen gaan als ontspanning’!

Moment 5

Ook bij deze sessie lig ik in bed. En ik merk eigenlijk al snel dat wanneer ik mij focus op mijn ademhaling, dat ik bijna in slaap val! De sessie gaat door, ik houd de ademhaling vol. Geen idee wat ik verder moest doen, maar ik was zo ontspannen, dat ik er gewoon van in slaap viel.

Moment 6
Deze sessie begint eigenlijk net als de vorige sessies. Ik weet nu inmiddels wat er van mij verwacht wordt, dus ik luister al minder goed en kan me al meer focussen op mijzelf. Gedachten die opkomen tijdens de meditatie mogen er zijn, ook mijn gevoelens, maar ik hoef er niets mee te doen. Die is lastig, want ik denk heel veel… Laat ze los bij je ademhaling, dat is de instructie. Nou, dat kan ik niet hoor, want dat blijft vaak bij mij maar doorgaan. Ben niet zo snel van mijn gedachten af. Wat ik wel mooi vind, is dat ze aangeeft dat er geen goede en slechte gedachten zijn. Die neem ik mee voor vandaag!

Moment 7…
De laatste sessie van deze week. Dit is een experiment van de afgelopen sessies en hoe ik dit kan toepassen voor mijzelf om meer rust te vinden in mijzelf. Ook hierbij is een basishouding belangrijk. Comfortabele zithouding, ogen gesloten, ademhaling neus in en mond uit. Het is ook stilstaan bij wat mij nu bezighoudt. Mij hier ook echt bewust van worden. Alleen waarnemen, niet gelijk actie.

De app 7Mind
Mijn ervaring is nog maar van een module, namelijk de ‘Basis’. Er zijn vijf onderdelen in de cursus, namelijk:
– basis: basis en stress
– geluk: geluk, relaties, dankbaarheid en rust
– gezondheid: slaap en angst
– potentiëlen: creativiteit en leiding
– kids

Daarnaast zijn er nog singles, met onderwerpen zoals situaties (wakker worden, lopen, wachten, etc) tools voor vergaderingen, plankenkoort, SOS, in slaap vallen, natuur en stilte. Met 7Mind kan je mediteren waar en wanneer jij wilt.

Je hebt niet standaard toegang tot al deze cursussen en tools. De basiscursus zoals ik deze heb uitgeprobeerd is gratis. Wil je graag meer mediteren dan is dit ook mogelijk. Je kan bij 7Mind drie soorten meditaties op maat abonnementen aanschaffen:
– 7Mind maandelijks: alle content een maand lang beschikbaar voor 11,99 euro
– 7Mind jaarlijks: alle content een jaar lang beschikbaar voor 59,99 euro
– 7Mind levenslang: levenslang van alle 7Mind content genieten

7Mind is gratis te downloaden in de Google Playstore of in Appstore voor iOs. Voor meer informatie kan je op de website kijken van 7Mind: https://www.7mind.de/nl/app

In hoeverre zou jij meer willen mediteren in je dagelijks leven? En zou jij deze app downloaden? Laat het ons weten en deel je ervaringen met ons. We horen het graag!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .