Member login

Username
Password

» Lost your Password?REVIEW: AYO Lichttherapiebril

In de winter kunnen we allemaal wel wat meer energie en slaap gebruiken. Maar hoe leuk zou het zijn om dit te ervaren met deze bijzondere AYO lichttherapie bril met een bijbehorende app om het juiste programma in te stellen die bij je past. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar is dit ook zo? Wij mochten hem testen en vertellen je alles over deze unieke bril!

AYO is de eerste slimme lichttherapiebril en maakt gebruik van het meest recente wetenschappelijk onderzoek en intelligente algoritmes. De lichtbril is zo ontworpen dat het zowel stijlvol eruitziet en comfortabel zit. 

Verbeter je slaap
Je biologische klok en je levensstijl lopen meestal niet synchroon, waardoor het moeilijk is om in slaap te vallen en wakker te worden wanneer je wilt. Met de slimme algoritmes van AYO kan je jouw biologische klok aanpassen aan je levensstijl zodat je makkelijk in slaap valt en vol energie uit bed springt. 

Boost je energie
Heb je een energiedip? Of heb je even meer energie nodig, voor een meeting, een wedstrijd of om tijdens het uitgaan niet in de slaap te vallen? s’ Winters kan je weinig hulp van de zon verwachten. Door je zelf met behulp van AYO voor een korte periode aan blauw licht bloot te stellen verhoog je jouw energielevels en gemoedstoestand zodat je optimaal kan presteren.

Voorkom jetlegs
Jetlags kunnen erg vervelend zijn voor mensen die veel reizen. Het duurt even voordat je hersteld bent van een lange reis, je lichaam is namelijk een andere tijdzone gewend. Op basis van je vluchtschema en je persoonlijke profiel kan AYO met slimme algoritmes een programma samenstellen waardoor jetlags verleden tijd zijn. Zo blijf je productief tijdens het reizen en verlies je geen extra tijd aan slaap of juist slapeloosheid.

Hoe werkt het precies?
Door middel van onderstaande video kun je precies zien hoe het in zijn werk gaat:

De wonderbaarlijke effecten van blauw licht
Er zijn over de jaren honderden klinische studies uitgevoerd om de effecten van blauw licht te onderzoeken met betrekking tot het optimaliseren van het menselijke biologische ritme. De meest belangrijke onderzoeken zijn uitgevoerd door Dr. George C. Brainaird en zijn collega’s—ze evalueerden meer dan 70 mensen in ongeveer 700 experimenten om de optimale golflengte voor de onderdrukking van melatonine vast te stellen. Melatonine maak je vlak voor het slapen aan zodat je slaperig wordt. Zo zorgt het onderdrukken van dit hormoon juist dat je wakker en alert blijft. Zo kwamen ze erachter dat de ideale golflengte voor het onderdrukken van melatonine zich in het blauwe spectrum bevond. Ook andere studies ondersteunden de sterke effecten van blauw licht voor het onderdrukken van melatonine alsmede voor het verhogen van alertheid en het tegengaan van vermoeidheid. Daarnaast is gebleken dat blauw licht helpt tegen seizoensgebonden winterdepressies en andere type depressies, dat is dan ook een reden waarom dit als dé behandelmethode wordt gebruikt. Ook zijn er studies die laten zien dat blauw licht de slaapkwaliteit verbetert en daarmee kan het een grote positieve impact hebben op lichaam en geest. Wist je trouwens al dat er in samenwerking met het Erasmus MC en het Sophia kinderziekenhuis nu klinisch onderzoek uitgevoerd wordt naar deze methode van behandelen?

Hoe hebben wij het ervaren?
Ik heb een periode het energie programma gekozen om zo meer energie te ervaren. Ik moest eerst even wennen aan het blauwe licht, maar vond het fijn om erbij te liggen. Na een aantal behandelingen merkte ik wel vooruitgang, het is moeilijk te meten wat er dan precies allemaal gebeurd. Ik voelde mij goed, had meer energie en kon het donkere weer beter aan leek wel. Ook heb ik een aantal behandelingen geprobeerd waarbij ik een betere nachtrust zou moeten ervaren. Het leek zeker te helpen en met het donkere weer nu is het echt aangenaam deze behandelingen af te wisselen. Een jetleg behandeling had ik niet nodig, maar ik kan mij voorstellen dat dit zeer aangenaam is als je veel reist en onderweg bent en dat je hiermee zeker meer tot rust komt. Ik vind het dan ook een echte aanrader en vind het belangrijk om erbij te vertellen dat je wel meer dan 5 behandelingen van een categorie moet testen voordat je verbetering opmerkt en vooruitgang ziet. Ik wil niet meer zonder en ga deze donkere periode graag in met het blauwe licht van de AYO lichttherapiebril!

Waar kun je hem kopen?
Je kunt hem hier aanschaffen. Het is een investering, maar met de resultaten en mogelijkheden van de AYO lichttherapiebril haal je dit er zo weer uit! Misschien leuk als kerstcadeau voor iemand die wat extra ondersteuning nodig heeft bij een depressie, meer energie nodig heeft, veel op reis is of slecht slaapt? De mogelijkheden zijn eindeloos, investeer in een goede gezondheid!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .