Member login

Username
Password

» Lost your Password?REVIEW: EQ Pure Arctic Oil

Omdat ik voornamelijk vegetarisch eet en ook niet gek ben op vis, krijg ik via mijn voeding niet genoeg Omega-3 vetzuren binnen. Daarom gebruik ik sinds kort de EQ Pure Arctic Oil van EQology als aanvulling om mijn normale voeding.

Nog even in het kort; Omega 3-vetzuren beschermen ons tegen hart- en vaatziekten en passen bovendien in een gezond voedingspatroon. De drie bekendste vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA) en de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). ALA vinden we vooral in raapzaadolie, sojaolie, walnoten en (dieet)margarines en de visvetzuren zitten in vette vis en algen.

Het grootste deel van de Nederlandse bevolking, waaronder ik, heeft een chronisch tekort aan EPA en DHA. En dat is geen goed nieuws, want juist deze vetzuren verkleinen de kans op hart- en vaatziekten en verlagen bovendien de bloeddruk. Daarnaast helpen de visvetzuren bij het herstellen van de spieren en werken ze tegen ontstekingen bij de spieraanhechting.

Het advies van de Gezondheidsraad is ongeveer 200 milligram per dag, wat gelijk staat aan één portie vette vis per week. Dan kan je denken aan een zalmmoot of haring. Nu heb ik een tijdje geprobeerd om trouw iedere week vis te eten, maar als je daar niet gek op bent, is dat heel lastig vol te houden.

Nu maakte ik tijdens het Better Health Event van Amber Albarda kennis met de Pure Arctic Oil van EQology. Bij de stand mocht ik een bloedtest doen en de resultaten waren niet om over naar huis te schrijven. Omdat ik van mijzelf weet dat ik toch liever geen vette vis eet, ben ik gestart met de olie. En dat is een goede keuze gebleken. In plaats van de vissige smaak, proeft de olie naar frisse citroen en is het zeker geen straf om de dag mee te beginnen. Inmiddels gebruik ik de olie nu drie maanden en daar begin ik de voordelen er van te ervaren.

Dankzij mijn intensieve hardlooptrainingen ontwikkelde ik constant kleine ‘knoopjes’ in mijn spieren. Na een paar rondjes van tien kilometer, moest ik langs de sportmasseur om alles er uit te laten kneden. Maar dat is nu verleden tijd! In februari heb ik zonder problemen en pijntjes de halve marathon van Barcelona uitgelopen. En de spierpijn? Die was ook zo verdwenen!

Daarom kan ik iedereen aanraden om ook te starten met de Pure Arctic Oil, want je gaat echt het verschil merken. Wil je meer weten over EQology en de olie? Kijk dan hier!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .