Member login

Username
Password

» Lost your Password?REVIEW: Fitnessfood

Samen lunchen of dineren is natuurlijk hartstikke gezellig, maar als een van de twee een specifiek dieet of voedingspatroon er op na houdt, moet je vaak wel creatief zijn in de voorbereiding van een maaltijd. In het dagelijks leven loop ik er maar al te vaak tegen aan. Ik eet zelf weinig vlees en veel groentes, maar de rest van mijn omgeving is niet vies van een flink stuk rund of kip.

Schijnbaar ben ik niet de enige met dit probleem! Ook schrijver Christian Coates liep hier tegen aan en schreef daarom Fitnessfood, waarin ieder recept op drie manieren kan worden klaar gemaakt. Zo kan iedereen met een kleine aanpassing toch dezelfde maaltijd eten.

Hij ontwikkelde een dieetcode waarin je kan kiezen voor verbranding, balans en opbouw. Bij de verbranding is de verhouding tussen de eiwitten en koolhydraten 2:1, bij balans 1:1 en bij opbouw 1:2. Dat is allemaal natuurlijk heel theoretisch, maar blijkt in de praktijk heel makkelijk toepasbaar.

Zo heeft hij bijvoorbeeld de regel dat bij verbranding je bord niet groter mag zijn dan 21 cm, bij balans 24 cm en bij opbouw 27 cm. Dus geen gedoe meer met weegschalen en grammen, maar de grote van je bord zorgt ervoor dat je de calorieën binnen krijgt die past bij je energiebehoefte. Verder vervang je in de recepten vaak de energierijke ingrediënten voor lichtere of juist zwaardere voedingsmiddelen. Zo hoef je niet veel meer boodschappen om het op alle eters aan te passen.

Ik heb nog lang niet alle recepten geprobeerd, maar in de keuken in dit zeker een blijvertje. Vooral voor degene die hun doelen al helder hebben en weten wat ze willen, zijn deze recepten zeker een mooie aanvulling. Mocht je nog niet precies weten waar je grenzen liggen op het gebied van voeding, beweging en verbranding is het verstandig om dat eerst uit te zoeken. De ‘verander’ variant bevatten soms wel erg weinig voedingswaarde. In dat geval is het beter op te beginnen met de balansrecepten om de verschijnselen van een crashdieet te voorkomen.

Titel: Fitnessfood
Auteur: Christian Coates
Vanaf het voorjaar te koop voor € 19,99

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .