Member login

Username
Password

» Lost your Password?REVIEW: Jimini’s healthy food met insecten

Wat zou je doen als je gezellig op een verjaardag zit en i.p.v. een lekker blokje kaas op tafel je een bakje wormpjes ziet staan waar je van kunt snoepen? Het klinkt ook een beetje gek natuurlijk, maar ik denk wel dat het eten van insecten steeds meer bij deze tijd gaat horen. Het merk Jimini’s speelt goed in op deze verandering in ons eetgedrag.

Waar het eten van insecten in bijvoorbeeld Aziatische landen al veel normaler is dan hier in Europa, komt daar langzaam verandering in. Ook hier komen ze er nu achter hoe gezond insecten zijn. Ik zet een paar interessante weetjes op een rijtje voor jullie!

  • Er zit 2 x zoveel ijzer in krekels als in spinazie
  • insecten produceren 99% minder broeikasgassen dan koeien
  • insecten bevatten alle essentiële aminozuren
  • insecten bevatten veel eiwitten (25 gr=kip / 55 gr=rund 63 gr=krekels per 100 gr gedroogd product)
  • 80 % van het insect is eetbaar (slechts 55% van een kip, 40% van een rund en varken is eetbaar)

Maar nu over naar hetgeen wat jullie natuurlijk heel graag willen weten. Hoe smaken die insecten dan precies? Ik mag de buffalowormen uitproberen. Deze hebben de smaak spicy chilli (ook te verkrijgen in de smaak sour cream & onion). Ik moet toegeven dat ik bang en nerveus was om ze te proberen. Ze zien er namelijk wel echt uit als kleine wormpjes, en herkenbaar eten is normaal niet echt iets waar ik voor warm loop. Deze angst is niet op zijn plek, want nadat ik maar gewoon een handje in mijn mond heb gestopt blijkt de smaak best heel lekker.
De wormpjes zijn heel licht en lijken wel leeg van binnen. Ze zijn heel knapperig, maar niet vervelend van structuur en de spicy chilli smaak erg lekker. Ik snap dit wel, ik snap waarom mensen zouden kiezen voor een snack zoals deze.

Jimini’s heeft ook sprinkhanen in hun assortiment in wel 4 verschillende smaken, meelwormen in 3 smaken en krekels in 3 smaken. Daarnaast hebben ze 2 soorten eiwit pasta gemaakt met buffalo wormen, welke ik ook in huis heb maar heb hier nog niet mee gekookt. Dus als je bij mij komt eten en je krijgt macaroni voorgeschoteld…. je eet insecten! 😉

En dan hebben we nog de eiwitrepen. Ondanks dat ik van beide repen heel voorzichtig een hapje heb genomen, hebben ze het einde van de dag niet gehaald! Lekker,lekker,lekker! Er zijn in totaal 4 varianten van deze repen. Ik probeerde de high protein bar met de smaak abrikoos, goji en chia en de bar met de smaak appel, kaneel en karamel. Deze repen bevatten krekel poeder wat meer dan 60% aan proteïne, ijzer en B12 bevat! De repen zijn daarnaast glutenvrij en bevatten geen zuivel, en die krekel smaak is niet te bekennen!

Dus ben je in voor in voor iets anders, durf je het aan om out of your comfortzone te gaan, probeer dan zeker eens de insecten van Jimini’s.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .