Member login

Username
Password

» Lost your Password?REVIEW: Maak kennis met Captain Kombucha

Ai, ai, kapitein! Ken jij Captain Kombucha al? Ik mocht vier verschillende smaakjes uitproberen en als kombucha fan zeg ik daar natuurlijk geen nee tegen!

Wat is kombucha?

Allereerst, wat is eigenlijk kombucha? Om te beginnen bestaat kombucha al heel wat eeuwen in Azië. Vervolgens ontdekte de VS het in de jaren 60 á 70. Het drankje is gemaakt op basis van gefermenteerde (groene of zwarte) thee. Uit onderzoek blijkt dat als drank of eten gefermenteerd is dat deze gezonde bacteriën bevatten voor je darmen. Bovendien zou het werken tegen stress, vreetbuien en zorgt het voor een stabiel gewicht.

Captain Kombucha is een kombuchamerk ontwikkelt in Portugal. Op het flesje zelf staat ook een leuke geschiedenis beschrijving van hoe Captain Kombucha tot stand is gekomen. Het is een raw, gefermenteerd, gluten vrij en vegan drankje. Dankzij D-Drinks, exclusief importeur en distributeur van natuurlijke en gezonde drankjes, kan ik Captain Kombucha uitproberen!

De volgende smaken kreeg ik thuis bezorgd: Original, Ginger Lemon, Cayenne pepper and California Raspberry. Daarnaast hebben ze ook de tropische smaken met coconut and pineapple.

Original: al deze theeën zijn op basis van gefermenteerde groene thee met ieder weer een eigen smaakje. De Original is de meest basic van Captain Kombucha, maar smaakt zoet door de toevoeging van rietsuiker. Verder zitten er eigenlijk geen gekke ingrediënten in, want het is 100% biologisch zonder kleur en smaakstoffen.

Ginger lemon: absoluut mijn favoriet van alle vier de smaken die ik heb uitgeprobeerd. Persoonlijk houd ik van de smaak van gember en zeker in combinatie met citroen. Om deze reden vind ik dit mijn persoonlijke favoriet, want het smaakt fris en licht. Toch kunnen sommigen deze smaak misschien als iets te sterk ervaren. De gember voel je wel wat meer in je keel dan de kombucha met cayenne pepper. Zelf ben ik gewend om veel gember te consumeren dus voor mij voelt het als iets lichts en verfrissends!

Cayenne pepper: verwacht geen explosie in je mond, want pittig is het eigenlijk niet echt. Je ervaart misschien een licht prikkelend gevoel in je mond van de cayenne, maar that’s it. Je merkt wel dat er iets pittigs in zit, maar heftig is het dus niet! Wel is dit drankje alsnog een goede wake up call en boost het je vetbranding.

California raspberry: mede door de bessen die zijn toegevoegd maakt het dit drankje het zoetste van de vier. Een lekker drankje als je voor iets zoets wilt gaan dat vol antioxidanten zit!

Bovendien raakt mijn maag niet opgeblazen door deze kombucha wat ik meestal wel vaak kreeg als ik gewone frisdrank dronk. Verder stilt het de honger merk ik! Een flesje kombucha in de middag en ik heb alweer wat minder trek in een tussendoortje. Ik ben absoluut geen fan van frisdrank en ook geen fan van water met prik, maar kombucha is het enige drankje met koolzuur wat ik wel echt lekker vind. Daarentegen is kombucha uiteraard een gezonder alternatief dan de gewone suikerhoudende frisdranken uit de supermarkt!

Captain Kombucha is o.a. te koop bij de AH, Ekoplaza en Marqt.

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .