Member login

Username
Password

» Lost your Password?REVIEW: SOS Magnesium spray van The Health Factory

Onlangs mocht ik de  magnesium spray van The Health Factory ontvangen en testen. Ik ben zeer bekend met magnesium, ik slik het dagelijks in vloeibare vorm net na mijn trainen of vlak voor ik ga slapen. Dit omdat het bij kan dragen aan mijn herstel, maar ook omdat ik merk dat het mij en mijn spieren ontspant. Toen ik deze spray mocht ontvangen was ik ook uitermate nieuwsgierig naar het gebruik.

The Health Factory SOS magnesium spray is een eerste hulp bij kramp, (spier) pijn en spanning. Het is volgens een unieke methode geproduceerd mineraalwater, bestaande uit gezuiverd water met 70mg/l (70ppm) ultrakleine deeltjes puur magnesium. Ten opzichte van degene die ik gebruikte is sowieso de spray al een pluspunt, super handig om bij je te hebben, in mijn geval zit ie nu ook standaard in mijn sporttas. Maar naast dat het een spray is heeft deze door de hoge energetische waarde van het nano magnesium een vitaliserend effect op het behandelde gebied van het lichaam. Nano magnesium wil zeggen, wanneer magnesiumdeeltjes enkele nanometers klein zijn (1 nanometer is een miljoenste deel van een millimeter) is het effect bijzonder krachtig. Hierdoor worden de deeltjes snel en volledig opgenomen door de huid en de slijmvliezen. Hoe kleiner de magnesiumdeeltjes, hoe helderder de kleur en hoe beter het werkt. De spray kun je ook als mondspray gebruiken in tijden van spanningen.

Nu we weten wat nano magnesium is, willen we weten waarom men dan gebruikt maakt van dit magnesium? Een aantal zet ik hieronder:

 • Het kan zowel in- als uitwendig worden toegepast;
 • Het wordt opgenomen via het mondslijmvlies;
 • Het is 100% biologisch beschikbaar en wordt sneller opgenomen.

Magnesium is vooral goed voor:

 • De leerprestatie, het concentratievermogen en het geheugen;
 • Het behoud van sterke botten;
 • Een normaal energieleverend metabolisme;
 • Het is goed voor de spieren;
 • Het helpt vermoeidheid verminderen.

Heel veel voordelen dus. Als mondspray heb ik het nog niet gebruikt, maar als spray op pijnlijke plekken wel. Ook mijn zoon heb ik laten ervaren wat het eventueel voor hem zou doen. Mijn zoon is een voetballertje en vaak na de wedstrijd geeft hij toch wel wat pijntjes aan, stijve en pijnlijke spieren, dit heeft mede te maken met de groeispurt waar hij inzit. Maar om te weten of dit nu voor ons wat zou kunnen doen hebben wij zijn bovenbenen ingespoten met deze spray. Wat ik van hem begreep was niet dat hij direct verschil merkte, maar wat wij wel bemerkte is dat hij beweeglijker was de hele dag nog en zeker de dag na de wedstrijd. Wij hebben bijna direct na de wedstrijd de spray aangebracht en in de avond voor het slapen nog eens. Conclusie onze kant was dat het wel degelijk wat gedaan moet hebben want hij kwam soepeltjes zijn bed uit. Ik zelf heb de proef op de som genomen toen ik van de week na mijn training wat last had van een lichte soort van stijve nek. Zeer prettig voelt het aan op je huid, het trekt vrij snel in wat ik dan wel weer heel fijn vindt. En ja ik heb zeker een verlichting ervaren.

 

Nu is deze nano magnesium niet alleen in spray vorm te koop, maar ook in een fles van 200ml of 1liter. Tevens kun je de spray navullen met de inhoud van zo’n fles. Zeer handig dus!

 • SOS magnesium spray = 50 ml
 • Extra sterk 70mg/l (navul) 200ml/1ltr
 • Sensitive 35mg/l (navul) 200ml/1ltr

Op de site is zeer duidelijke en uitgebreide informatie te vinden over de dosering en het gebruik. Ook kinderdosering wordt hier goed aangegeven. Voor mij en ook voor mijn gezin is dit zeker een waardevolle aanwinst en zullen een navul zeker gaan aanschaffen. Ook om de spray tzt te vullen, maar ook omdat het in pure vorm da drinkbaar is. Het wordt opgenomen via het mondslijmvlies. Zeer ideaal ook voor mensen met spijsverteringsklachten en of mensen die maagzuurremmmers gebruiken. Als je het mij persoonlijk vraagt zou ik deze zeker aanbevelen.

SOS Magnesium Spray | The Health Factory | Prijs € 22,95 | Te koop bij o.a. Superfood.nl

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .