Member login

Username
Password

» Lost your Password?



REVIEW+RECEPT: Chocolade Chip Cookies met Greensweet Brown

Hoe kun je het beste je gerechten een zoete twist geven? Dit kan op een natuurlijke en gezonde manier met de suikervervangers van Green Sweet Stevia. Zo heb ik met deze heerlijke Greensweet Brown heerlijke tussendoortjes gemaakt. Lees er alles over en maak ook  de ovenheerlijke chocolade chip cookies met Greensweet Brown!

Wat is het?

Greensweet Brown is een suikervervanger. Daarnaast bevat het geen kunstmatige toevoegingen, 0 calorieën en is het 100% natuurlijk. Wat ik ook fijn vind is dat het geheel veganistisch is. Er zitten geen dierlijke producten in. Met deze steviavorm kun je lekkere zoete hapjes maken, zoals Chocolate Chip Cookies als tussendoortje!

Waar kun je het voor gebruiken?

Met de Green Sweet Brown maak je een bewustere keuze. Je kunt naast deze variant, nog veel meer variaties van Stevia terugvinden op de website. Zo zijn de steviadruppels kaneel heel erg in trek deze herfstperiode. Het is niet alleen geschikt voor bijvoorbeeld bakrecepten en smoothies maar ook voor hoofdgerechten. Zo kun je bijvoorbeeld een zelfgemaakte saus wat meer smaak geven met Greensweet Brown. Deze suikervervanger is een gezond alternatief voor normale suiker. Het is namelijk een natuurlijke en veilige suikervervanger.

Het aanbod bestaat naast de Greensweet Brown ook uit vloeibare Stevia (druppels), Stevia poeder, tabletjes en Belgische chocola met Stevia. En je kunt er zelfs terecht voor Stevia chocoladeletters voor een heerlijk avondje op 5 december aanstaande. Alle producten van Greensweet Stevia zijn handig voor mensen die graag zo gezond mogelijk leven, willen afvallen en minder suiker willen consumeren. Je kunt de producten gebruiken voor bijvoorbeeld in je koffie, thee, water, yoghurt, kwark, hoofdmaaltijden en bakrecepten!

Wat vind ik ervan?

De Greensweet Brown ruikt heel lekker zoet. Volgens mij ruikt normale suiker niet echt ergens naar, maar deze variant dus wel. Het heeft wat weg van kokosbloesemsuiker vind ik. Deze ruikt namelijk ook heerlijk zoet! De suiker plakt wel heel erg aan je vingers wat je met normale suiker niet hebt. Daarentegen smaakt het wel lekkerder dan normale suiker. Wel moet ik wat wennen aan de smaak van Greensweet Syrup Gold. Normaal gesproken gebruik ik iets anders om mijn gerechten zoet te maken. De Greensweet Syrup Gold is wel degelijk zoet alleen de zoete smaak is anders dan ik gewend ben, maar wel heel lekker!

 

De chocolate chip cookies smaken ontzettend goed, zoet door de stevia, maar niet té zoet en lekker crunchy door de stukjes walnoot. Ben erg blij dat het een lekker krokant koekje is geworden. Het is dus zoet, maar niet al te zoet! Verder is het dankzij de havermeel die erin zit een vullend koekje. Verder maakt de pure chocolade het ook net wat zoeter. Je moet maar net houden van pure chocola (85%) maar ik vind het heerlijk! Natuurlijk kun je altijd een lager percentage cacao kiezen voor dit recept. Heerlijk als tussendoortje en het stilt de honger!

Chocolate Chip Cookies (12 stuks)

Ingrediënten:

  • ¼ kop speltmeel
  • 1 kop havermeel
  • 1 kop boekweitmeel
  • 1 reep pure chocolade (85%)
  • Handje walnoten
  • 4 el cacaopoeder
  • Snufje zout
  • 6 el harde kokosolie
  • 4 el Greensweet Brown
  • 2 lijnzaad eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el Greensweet Syrup Gold
  • 1 el kokosmelk

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven allereerst voor op 180 graden.
  • In een klein schaaltje meng je 2 el gebroken lijnzaad met 4,5 el warm water. Laat dit even staan.(lijnzaadeieren)
  • Hak de noten en pure chocolade in stukken. Roer alle droge ingrediënten samen met de Greensweet Brown door elkaar in een grote kom.
  • Vervolgens meng je de lijnzaadeieren met de vanille extract, Greensweet Syrup Gold en kokosmelk in een aparte kom.
  • Zodra dit goed gehusseld is gooi je dit bij de droge ingrediënten. Roer het even door. Persoonlijk kneed ik het deeg liever met mijn handen. Vind je het net iets te droog? Voeg dan telkens één eetlepel kokosmelk erdoorheen totdat je denkt de juiste deegstructuur te hebben. Het moet niet te nat zijn, maar juist wat droger!
  • Maak vervolgens balletjes van het deeg en druk dit in je hand een beetje plat. Leg ongeveer 12 koekjes op de bakplaat en schuif het voor 25-30 minuten in de oven. Zodra het klaar is zet je de oven uit, maar laat je de koekjes nog in de oven staan met de ovendeur geopend. Hierdoor heb je meer kans dat je koekjes krokant worden! Laat even afkoelen en aanvallen maar!

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .