Member login

Username
Password

» Lost your Password?REVIEW+RECEPT: OERei

Bij OERei zijn ze terug gegaan naar het oergevoel. Er word gekeken wat de kip nou eigenlijk nodig heeft en waar ze in haar natuurlijke omgeving behoefte aan heeft. Voor de kip is dit lekker rondscharrelen op zoek naar insecten, granen en zaden. Door weer insecten toe te voegen aan de kippen van OERei kunnen hun kippen naar hartelust doen waar ze het beste in zijn. Lekker zelf opzoek naar de beste insecten en ze zijn hier dan ook de hele dag druk mee. En dat proef je terug in hun eitjes!

De kippen bij OERei krijgen gelukkig voedsel wat niet van ver hoeft te komen. De insecten komen uit Brabant en worden niet ingevlogen uit een ver land. Door het eten van OERei draag je bij aan minder voedsel verspilling.  Dit komt door de insecten die worden ingezet om OEReieren te maken. Deze insecten zijn er supergoed in om reststromen van groente en fruit – voedsel dat eigenlijk verspild zou worden – om te zetten in de gezonde eiwitten en vetten die kippen nodig hebben. Van groente en fruit dat niet meer geschikt is om door mensen te worden gegeten, wordt de perfecte mix gemaakt om de insecten lekker te laten groeien.
Hoe fijn is dat? Jij hebt een lekker en smaakvol ei en zo draag je ook nog een steentje bij aan de voedselverspilling.

De OEReieren zijn de koop bij Albert Heijn en ook online op ah.nl te bestellen. Je krijgt ze dan thuisgestuurd in een veilig verpakking. Het verpakkingsmateriaal in de doos is ook weer geschikt voor de GFT bak.

OERei

De eieren zijn heerlijk en romig van smaak. Een perfect ei als je het mij vraagt! Heerlijk om te pocheren of een salade mee te maken. Hierbij een recept om een snelle en lekkere eiersalade te maken. Heerlijk op een toastje of een snee zuurdesembrood.

Recept eisalade:
Wat heb je nodig?

 • 6 OEReieren
 • 1 eetlepel yoghurt
 • 1 theelepel mayonaise
 • 1/2 theelepel kerriepoeder
 • 1 half sjalotje, gesnipperd
 • verse bieslook in stukjes geknipt of gehakt
 • flink wat verse peper en zout
 • klein mespuntje pittige mosterd

Aan de slag:

 1. Kook de eieren in ongeveer 7 minuten hard
 2. Snij ondertussen de sjalot, knip de bieslook en doe alle ingrediënten alvast in een kom.
 3. Pel de eieren en prak deze fijn in een kommetje. Ik gebruik hiervoor een vorm maar snij ze ook eerst in grove stukken in de kom.
 4. Doe de mayonaise en yoghurt bij de eieren, voeg de kerrie,peper en zout toe. Meng dit goed door.
 5. Voeg de bieslook en sjalot bij de eieren en maak af met een klein beetje mosterd.
 6. Roer alles flink door elkaar en proef of hij op smaak is. Een beetje flauw? Voeg dan wat extra peper en zout toe.

Eet smakelijk!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .