Member login

Username
Password

» Lost your Password?REVIEW+RECEPT: Puur Pascale 2 – Pascale Naessens

Kookboeken in overvloed, toch zie je nog steeds nieuwe kookboeken op de markt verschijnen. Als ik er eentje koop dan ga ik vaak niet voor de algemene boeken waar je voor hoofd en nagerechten in kunt vinden, maar kies ik liever een specifiek onderwerp. Een boek met lekkere desserts bijvoorbeeld, of dit geweldige nieuwe kookboek van Pascale Naessens. Puur Pascale 2, beter eten is beter leven, staat vol met heerlijke groente recepten onderverdeeld in de groente van jou keuze op dat moment.

Om te beginnen zal ik jullie een kort maar grappig verhaal vertellen. Wij zijn thuis echte groente eters. Er was alleen 1 groentje die er bij ons absoluut niet in kwam…. de spruit! Zowel mijn vader als mijn moeder lusten geen spruiten en daardoor mijn broer en ik ook niet. Tijdens een zomervakantie in Oostenrijk zaten wij in een heel leuk pension op basis van half pension, dus ontbijt en diner was inclusief. Het diner was een vaststaande maaltijd wat iedereen kreeg. Het was bloedheet buiten en ik vroeg aan mijn moeder “we zullen toch geen spruiten te eten krijgen hè”?. Nee joh, antwoordde mijn mijn moeder. Het is hoogzomer, de mussen vallen van het dak, het is absoluut geen spruiten weer. Ik denk dat je al een beetje kunt raden wat er gebeurde. Op een van de avonden komen er vier volle borden met spruiten op tafel. Vol ongeloof hebben we er naar zitten staren, maar ja, hoe komen we er vanaf? Mijn vader heeft zich opgeofferd en heeft bijna vier borden spruiten op gegeten die avond! Wat een held!

Zelf heb ik 2 jaar geleden voor het eerst spruiten gegeten. Ze waren in de aanbieding in de supermarkt, en ik hoorde vriendinnen praten over hoe lekker je spruiten kunt klaarmaken. Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken, spruiten klaargemaakt die avond en er bijna een half uur over gedaan om de moed te verzamelen en de eerste in mijn mond te steken. Vanaf dat moment was ik om! De spruit is lekker!

In het kookboek van Pascale vind je onder andere gerechten met courgette, artisjokken, champignons, wortelen en broccoli. Ook zijn er stiekem nog wat desserts en taarten in geplaatst zoals super lekkere chocolade truffels.

Jullie snappen wel dat ik nu een super snel, makkelijk en lekker spruiten recept met jullie ga delen.

Spruitengratin

Ingrediënten:

  • 500 gr spruiten
  • 1 grote ui
  • 200 gr kaas ( belegen kaas, gruyère)
  • tijm ( verse of gedroogde)
  • 2 knoflookteentjes

Bereiding:

  • Kook de spruitjes beetgaar in kokend water met een scheut olijfolie en wat peper en zout. Houd ongeveer 2 minuten aan voor kleine spruitjes en 3 minuten voor grotere spruiten.
  • Snijd ondertussen de ui in dunne ringetjes, snijd of pers de knoflook fijn en rits de blaadjes van de tijm (als je verse tijm gebruikt).
  • Voeg alles samen in een ovenschaal en meng met een flinke scheut olijfolie. Rasp vervolgens de kaas over de schotel en zet hem 10 tot 15 minuten in een warme oven van 180  ͦ C of tot de kaas gesmolten is en lichtbruin wordt.

Eet smakelijk!

Puur Pascale 2 – Pascale Naessens
Uitgeverij Lannoo
Prijs: € 29,99 te koop bij o.a. Bol.com

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .