` Romige risotto met spekjes en doperwten - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?Risotto

Romige risotto met spekjes en doperwten

Op zoek naar een simpel maar lekker gerecht na de Sinterklaas drukte? Deze risotto met doperwten en spekjes is zo klaar en erg lekker! En hartstikke kidsproof, dat is ook altijd fijn 🙂

Je kunt hier zelf nog extra groenten aan toe voegen of serveren met een stukje vlees of vis! En eet je geen (varkens) vlees vervang dan de spekjes door een stuk gebakken zalm. Heerlijk en gezond!
 

Benodigdheden:

 • 150 gram diepvriesdoperwten
 • 125 gram spekjes
 • 250 gram risotto rijst
 • 750 ml groentebouillon
 • 1 ui fijngesneden
 • 1 teentje knoflook geperst
 • roomboter en Parmezaanse kaas
 • olijfolie

Aan de slag:

 1. Fruit de ui en knoflook aan in een diepe koekenpan in een flinke scheut olijfolie. Voeg de rijst toe en roer dit goed door. Zorg ervoor dat alle korreltjes goed geroerd zijn en er overal olijfolie zit.
 2. Voeg beetje bij beetje wat bouillon toe en laat deze steeds inkoken. Goed roeren tijdens het koken zorgt ervoor dat de risotto korrels een beetje smeuïg worden. Ik zet zelf het vuur niet zo hoog, neem liever de tijd om een smeuïge risotto te krijgen.
 3. Bak in een andere koekenpan de spekjes tot deze knapperig en uitgebakken zijn.
 4. Voeg bij de spekjes de bevroren doperwten en voeg een scheutje bouillon toe. Laat dit zachtjes ‘pruttelen’ zodat de doperwten niet meer bevroren zijn.
 5. Voeg zodra de rissotorijst gaar en smeuïg is de spekjes en doperwten toe aan de rijst. Roer het goed door elkaar.
 6. Maak de risotto af met wat roomboter en verse Parmezaanse kaas. Maak op smaak met peper en eventueel zout.

TIP: wil je vals spelen en de rijst wat sneller koken? Doe dan na het toevoegen van de bouillon de deksel op de pan. Zo kook je het sneller gaar en ben je er zeker van dat er geen harde korrels meer tussen zitten!

Eet smakelijk!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .