Member login

Username
Password

» Lost your Password?salade met rode biet

RECEPT: Salade met rode biet & geitenkaas

Nu het lente is verruil ik met boterhammen tussen de middag steeds vaker in voor een lekkere salade. Deze healthy salade met rode biet & geitenkaas is een van mijn favorieten. Je maakt hem supersnel, hij is gezond én superlekker.

Superfood

Wist jij dit trouwens over de superfood rode biet:

 1. Ze zitten vol anti-oxidanten.
 2. Barsten van de vezels.
 3. Zijn een bron voor foliumzuur, magnesium, potassium en vitamine C.
 4. Ze geven je een boost energie.
 5. Bieten bevorderen je uithoudingsvermogen en prestatie.
 6. Ze zijn goed voor je humeur.

bietenrecepten

Recept: salade met rode biet & geitenkaas

Ingrediënten voor de salade

(voor 2 personen)

 • 200 gr rode bieten
 • 2 grote handen spinazie
 • klein blikje kikkererwten
 • 1 peer
 • 100 gr geitenkaas
 • handje gemende noten
Ingrediënten voor de dressing
 • 1 el witte wijnazijn
 • 2 el Griekse yoghurt
 • 1 tl mosterd
 • 1 el honing
 • snuf peper en zout
Hoe maak je de salade?
 1. Spoel de kikkererwten af onder de kraan (zelf haal ik de ‘velletjes’ er altijd af).
 2. Snijd de geitenkaas, peer en de rode bieten in stukjes en meng alles door elkaar in een grote kom.
 3. Maak de dressing door alle ingrediënten in een kommetje door elkaar te roeren.
 4. Verdeel de spinazie over de borden, verdeel de inhoud van de grote kom met de salade over de borden en top af met de dressing.
Ik zei toch dat je deze salade met rode biet & geitenkaas supersnel kunt maken? Laat je me weten in een reactie hieronder of je ‘em net zo lekker vindt als ik? Ik ben benieuwd!

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .