Member login

Username
Password

» Lost your Password?slecht slapen

BOEKRECENSIE: Van dit boek ga je beter slapen

Staar jij ’s nacht regelmatig naar het plafond omdat er 1001 dingen door je hoofd spoken en je alles behalve de slaap kunt vatten? Catelijne Elzes en Deborah Freriks zijn er heilig van overtuigd dat je van hun boek ‘Van dit boek ga je beter slapen’ daadwerkelijk beter gaat slapen. En trouwens, de ondertitel van het boek ‘en je wordt er knapper van’, klinkt ook veelbelovend. Lekker slapen én (nog) knapper worden, dat wil toch iedereen?

Slecht slapende ladies

Wist je dat zo’n 60% van de Nederlandse en Vlaamse bevolking in meer of mindere mate slecht slaapt? Best veel, en vooral heel naar vinden de ladies Catelijne Elzes en Deborah Freriks, beide slecht slapers.

Als je niet goed slaapt kun je stik chagrijnig, en zelfs depressief worden.

De auteurs van het boek zijn niet alleen ervaringsdeskundigen op het gebeid van slecht slapen, Catelijne is journalist, Deborah is kunstenaar, én of dit nog niet genoeg is zijn ze ook nog bovengemiddeld nieuwsgierig. En dan vooral over alles wat met het onderwerp slapen te maken heeft. Ze hebben heel veel documentaires bekeken, boeken gelezen, mensen de hemd van het lijf gevraagd, en daardoor zijn ze behoorlijk wat wijzer geworden op het gebied van slaap.

Van dit boek ga je beter slapen

Catelijne en Deborah hebben geen standaard oplossing waardoor je in a la minute in slaap valt, jammer maar helaas. Een wondermiddel tegen slecht slapen simpelweg niet bestaat, maar omdat ze zich jarenlang in het onderwerp verdiept hebben, weten ze wel wat kan helpen. In het boek delen ze al hun ervaringen op het gebied van slapen, en dat is echt ontzettend veel: van het slapen met een robot, het drinken van een kop ‘goedenachtrust’-thee, slaapyoga tot het gebruik van CBD-druppels.

beter slapen tips

We’re in this together!

Alle ervaringen, persoonlijke inzichten, onderzoeken, gedichtjes en interviews zijn beschreven in korte hoofdstukken, vaak om een zeer humoristische wijze waardoor er regelmatig een big smile op je giecheltje verschijnt. Super handig, want lachen ontspant, en als je relaxed bent slaap je beter. Wat ook sterk in het boek naar voren komt is dat ze je het gevoel willen geven dat je echt niet de enige met slaapproblemen bent. Join the club, we’re in this together!

beter slapen tip

Slaap ik nu beter?

Zelf hoor ik helaas ook tot de ‘slecht slapen’-club. Ik ben namelijk elke ochtend rond 5 uur wakken en dan ben ik ‘s nachts ook nog eens meerdere malen uit bed geweest. Die gemiddelde 8 uur slaap per nacht die goed voor je is, die haal ik never nooit niet.

Of ik door tips uit het boek nu beter slaap? Slechter is het zeker niet geworden, en ik denk zelfs dat ik toch iets beter slaap. Alleen al omdat ik nu zo’n uur voordat ik naar bed niet meer loop te swipen om m’n mobiel. Wat ik vooral van het boek opgestoken heb is dat ik van het wel/niet slapen niet zo’n ‘ding’ moet maken. Hoe relaxter ik er mee omga, hoe beter ik slaap (en ‘knapper’ ik word ;-)).

En jij, slaap jij elke nacht als een roosje of ben jij ook een member van de ‘slechte slapers’-club?

Van dit boek ga je beter slapen | Catelijne Elzes & Deborah Freriks | Uitgever: Kosmos Uitgevers | ISBN: 9789021570914

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .